Toyota Hybrid – numărul 1 în piaţa de maşini eco din România

83% din totalul vânzarilor de maşini eco ale pieţei auto din România în 2016 au fost realizate de către Toyota România, prin cele 979 de unităţi hibride Toyota şi Lexus livrate.

Conform raportului APIA, piaţa automobilelor eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) a crescut în anul 2016 la aproape 1200 de maşini (de la circa 500 de unităţi anul trecut), demonstrând creşterea preferinţei consumatorilor români pentru sisteme alternative de propulsie şi o tendinţă clară a pieţei spre o mobilitate sustenabilă şi responsabilă. Din totalul pieţei de automobile eco, 820 de unităţi au fost maşini Toyota Hybrid şi 159 Lexus Hybrid, reprezentând împreună 83% din total.

Din punct de vedere al performanţei modelelor, lider în ceea ce priveşte numărul de unităţi este Yaris Hybrid, cu 357 de maşini vândute în 2016, urmat de Auris Hybrid (în 2 variante de caroserie), cu 281 de unităţi; au contribuit însă la remarcabila performanţă Toyota şi RAV4 Hybrid, noul crossover Toyota C-HR Hybrid şi iconicul Prius. În 2016, sistemul hibrid de propulsie a asigurat peste 20% din volumul total de vânzari Toyota în România.

Modelul hibrid cel mai bine vândut de la Lexus în 2016 îl reprezintă Lexus RX, cu 92 de unităţi; el este urmat de Lexus NX cu 53 de unități.

Sistemul hibrid de la Toyota combină două surse de putere pentru a asigura propulsia. Prin combinarea unui motor termic (pe benzină) cu un motor electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere, pe de o parte, eficiență ridicată în exploatare, pe de altă parte.

Toyota este lider mondial în vânzări de maşini hibride, cu peste 9 milioane de unităţi puse în circulaţie de la debutul primului automobil de serie cu sistem hibrid de propulsie, Toyota Prius, în anul 1998, şi până acum.