Tot mai multe companii din elita businessului mondial sunt afectate puternic de pandemia de coronavirus

La nivel mondial, tot mai multe companii sunt puternic afectate de pandemia de coronavirus, fiind nevoite să reducă drastic numărul de angajaţi.

Boeing a suprimat 16.000 de posturi, Airbus 15.000, General Electric peste 12.000, Rolls-Royce 9.000. BMW renunţă la 6.000 de oameni, iar Nissan închide o uzină la Barcelona cu 3.000 de angajaţi. Volvo renunţă la 4.100 de locuri de muncă, după cum scrie RADOR.

Marea Britanie a anunţat deja reduceri de mii de posturi la Jaguar Land Rover, Aston Martin, Bentley şi McLaren.

Mari furnizori mondiali îşi reduc activitatea sau îşi închid porţile din lipsa cererii. Numeroase lanţuri de restaurante şi magazine europene şi americane anunţă falimentul sau sunt cumpărate la preţuri foarte mici.

Suferă şi sectorul energetic mondial. Numai British Petroleum suprimă 10.000 de posturi, iar gigantul specializat în servicii petroliere Schlumberger – 21.000.

Uber vrea să concedieze 6.700 de angajaţi. Airbnb şi Tripadvisor renunţă la un sfert din angajaţi.  Linkedin şi Nokia suprimă cel puţin câte o mie de posturi.

Pagubele globale din turism sunt estimate la 320 de miliarde de dolari. Primul operator al lumii, germanul TUI, a anunțat că renunţă la 8.000 de angajaţi.