Integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting a lansat prima ediție a Radiografiei Smart County în România, în care județul Ilfov este liderul județelor inteligente, cu 13 proiecte, într-un clasament ce însumează 101 de inițiative Smart County.

Radiografia Judeţelor Inteligente din România cuprinde șapte capitole, dedicate judeţelor inteligente, proiectelor de tip Smart County repartizate pe verticale și soluțiilor Smart County dezvoltate.

Topul judeţelor inteligente este condus de Ilfov, care ocupă prima poziție cu 13 proiecte, urmat de județul Bihor cu 9 proiecte și județul Suceava cu 7 proiecte.

În ceea ce privește verticalele, Smart Governance ocupă prima poziție, urmată de Smart Mobility și Smart Economy.

În cadrul primei ediții din 2022 dedicată radiografierii proiectelor Smart County în România, au fost identificate 101 proiecte în 27 de județe. Cele 101 de proiecte sunt incluse în doar 22 soluţii Smart County, 40% dintre proiecte fiind deja implementate, iar majoritatea de 53% fiind în lucru.

Metodologia acestei ediții este similară celei folosite la Radiografia Smart City. Au fost colectate și verificate date și informații provenite de la trei surse: Consilii Judeţene, furnizori, media. Raportul include informațiile obținute de la Consiliile Județene şi din celelalte surse, în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2022.