Top 20 companii din IT pentru care sa lucrezi

Avem in Romania oameni parca facuti pentru domeniul IT, care mai si vorbesc limbi straine si sunt creativi, fapt ce a atras nume mari aici, pe care le veti regasi si in top – Adobe, Microsoft, Intel sau Oracle sunt doar cateva dintre ele. Dar tocmai aceasta popularitate si extinderile companiilor prin angajari masive in ultimii ani incep sa franeze indirect dezvoltarea pietei, care incepe sa resimta lipsa de specialisti in domeniu.

Romania are peste 120.000 de specialisti in domeniul IT, dar pana in 2020 necesarul de profesionisti va creste la 300.000. In zona de software, situatia este deja dificila, in conditiile in care anual, de pe bancile scolilor din Romania ies 7.000 de absolventi de informatica, insa necesarul este dublu. In plus, nu toti absolventii sunt specializati pe limbajele de programare cerute de companiile producatoare de software. In incercarea de a tine pasul cu dezvoltarea acestei industrii, facultatile de profil isi dubleaza de la un an la altul numarul de locuri, iar unele companii isi creeaza propriile scoli de formare sau colaboreaza cu universitatile pentru a-si asigura viitori angajati. Mai toate companiile pe care le veti regasi in topul nostru fac acest lucru.

De altfel, distributia geografica a companiilor din top s-a facut in jurul marilor centre universitare. Bucurestiul este lider incontestabil, 16 dintre companiile din top 20 avand activitati in Capitala, pe locul al doilea venind puternic din urma Cluj-Napoca, unde sunt prezente 7 companii, iar apoi urmeaza Timisoara cu 5 companii si Iasi cu 4 companii.

Citiţi articolul integral pe revistabiz.ro