Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a înregistrat de Black Friday 2018 vânzări de 1,6 milioane de lei. Pentru al doilea an, în topul vânzărilor s-a aflat un autor român – Petronela Rotar.

Valoarea cumulată a reducerilor oferite de Libris.ro de Black Friday 2018 a fost de peste 500 de mii de lei. Discounturile de până la 97% au fost oferite la 85% din titlurile disponibile pe Libris.ro, incluzând aici și muzică, jocuri și produse complementare cititului.

Ca și anul trecut, cel mai mare segment de clienți a fost reprezentat de femei. Astfel, 75% dintre persoanele care au ajuns pe site pe 16 noiembrie au fost femei, iar cele mai multe comenzi (70%) au fost făcute de segmentul de vârstă 25-44 de ani.

Media valorii per comandă a crescut cu 20%. Cea mai mare comandă a fost făcută din Slatina, județul Olt, și a însemnat 442 de cărți, în valoare de 4.011 lei. Cea de-a doua comandă ca mărime a fost plasată din București și conține 245 de produse (cărți, dar și CD-uri), iar top 3 se încheie cu o comandă de 230 de produse plasată din Câmpina, județul Prahova. Per total, cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Capitala fiind urmată de Cluj, Iași, Timiș și Brașov.

“Estimăm că până marți vor fi expediate în totalitate comenzile plasate de Black Friday. Mare parte dintre acestea au fost procesate și predate spre livrare vineri și sâmbătă. Ne-a ajutat în acest sens mutarea în noul depozit care, pe lângă capacitatea de stocare de 3 milioane de cărți, permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca mutarea să fie încheiat[ înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obișnuit clienții”, declară Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Cărțile din categoriile Beletristică, Copii și Dezvoltare Personală au fost cele mai căutate de clienții Libris.ro. În total, au fost vândute peste 73.000 de volume. Pentru al doilea an, topul vânzărilor de Black Friday este condus de un autor român, Petronela Rotar. Dacă anul trecut romanul Orbi a fost cel mai comandat, acum un alt titlu al autoarei a fost atractiv pentru clienții Libris.ro – Privind înăuntru.

Top 10 cele mai bine vândute titluri de Black Friday 2018:

  1. Privind înăuntru – Petronela Rotar
  2. Miss Wyoming – Douglas Coupland
  3. Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini
  4. Misterul comorii dispărute – Torben Kuhlmann
  5. Băiatul cu pijamale în dungi – John Boyne
  6. Comunicarea eficientă – Christopher Turk
  7. Femei care aleargă cu lupii – Clarissa Pinkola Estes
  8. Limbajul secret al copiilor – Lawrence E. Shapiro
  9. Vânătorii de zmeie – Khaled Hosseini
  10. Cronica vieții mele – Bob Dylan

Libris.ro a finalizat în octombrie noul depozit de carte, a cărui construcție a demarat în urmă cu 12 luni. Investiția a fost de aproape 4 milioane de euro. Suprafața noului depozit este de 5.000 de metri pătrați, de trei ori mai mare decât cea a fostului depozit și permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărți, dar și produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării și alte articole care completează experiența lecturii. De asemenea, investiția pe partea de software permite procesarea a 10.000-12.000 de comenzi zilnic.