Compania farmaceutică Novo Nordisk, liderul mondial al producției de insulină, va ocupa etajul 9 al viitoarei clădiri Țiriac Tower, compus din circa 580 mp de birouri și două terase cu o suprafață de peste 120 mp, potrivit companiei CBRE, care a consiliat tranzacția.

„Ne-am dorit o clădire modernă, cu spații eficiente pentru nevoile noastre curente și care să reflecte atitudinea sustenabilă a Novo Nordisk. În același timp, am vrut să rămânem în zona centrală de business a orașului, având totul la îndemână pentru angajații și partenerii noștri. Țiriac Tower a îndeplinit toate aceste criterii și a venit în plus cu un spațiu inundat de lumină naturală și terase generoase în aer liber, elemente importante, de asemenea, pentru echipa noastră”, a afirmat Cecilia Radu, director general, Novo Nordisk.

Țiriac Tower este cea mai nouă clădire din Piața Victoriei, zona de business consacrată a Capitalei. Clădirea are o suprafață  închiriabilă de aproximativ 16.500 mp, dispusă pe 12 etaje și va acomoda chiriași din domeniile avocatură, consultanță strategică, asigurări, inginerie și industria farmaceutică. CBRE a intermediat închirierea unui volum total de 30% din întreaga clădire până în acest moment.

„The show must go on este mantra fiecărui business puternic în această perioadă iar tranzacția dintre Novo Nordisk și Țiriac Tower este o dovadă în plus. În perioada 2020-2021, aproximativ 300.000 mp de spații de birouri vor ajunge la expirarea contractelor de închiriere și ne așteptăm să vedem o proporție similară de renegocieri și tranzacții de relocări. Discutăm, de asemenea, cu companii care și-au anunțat intenția de a se extinde chiar și în perioada de izolare, mizând pe creșterea businessului în continuare”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Pe lângă cei 16.500 mp de birouri, Țiriac Tower include 259 de locuri de parcări subterane dispuse in 5 subsoluri, inclusiv parcări pentru mașinile electrice, precum și 42 de spații pentru biciclete. Proiectul a obținut pre-certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design – Leadership în Energie și Design de Mediu) “Core and Shell” pentru standardele înalte de calitate ale construcției, sustenabilitate și eficiență energetică. Arhitectura clădirii organizează spațiile interioare pentru a beneficia cât mai bine de lumină naturală pe toată durata zilei.

Clădirea de birouri Țiriac Tower va fi finalizată în acest an.