Acceleratorul Innovation Labs 2018 invită tinerii pasionaţi de tehnologie şi inovare digitală să îşi pună ideile în mişcare în Hackathoanele şi programele de mentorat organizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Se pot înscrie studenţii şi tinerii care îşi doresc să trăiască experienţa dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori şi specialişti în ICT şi business.

Programul, care se va desfăşura între 3 martie şi 21 mai 2018, este organizat de către Asociaţia Tech Lounge şi urmăreşte 7 direcţii de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities şi Smart Mobility.

Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat şi o transformă treptat într-un prototip viabil şi persuasiv, cu aplicaţii în piaţă.

„Noutatea ediţiei din acest an este verticala de Fintech, susţinută de BRD Groupe Societe Generale, prin care vom căuta şi vom aduce la viaţă idei ce vor modela viitorul industriei de banking şi tehnologii financiare. O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcţia de Smart Mobility, susţinută de Continental, pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovative, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, mai inteligentă şi mai accesibilă”, se arată în comunicat.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an include încă alte două direcţii în care concurenţii îşi pot testa ideile inovative. „Direcţia Smart Cities, susţinută de Orange, aduce în prim plan tehnologii şi idei ce revoluţionează modul în care interacţionăm cu infrastructura oraşelor viitorului. Direcţia de Retail, susţinută de Carrefour, ca lider al inovaţiei în domeniu, experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăţi experienţele clienţilor şi deschide noi direcţii transformative în industria de vânzări”, se arată în comunicat.

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 6-a ediţie. În cei 5 ani de activitate, 180 de echipe şi peste 1000 de participanţi au trăit experienţa de dezvoltare a propriului produs şi de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în 5 oraşe din România. AGERPRES