Teraplast Bistriţa a preluat 50% din capitalul Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică

Teraplast, unul dintre cele mai mari grupuri industriale cu capital local, a preluat un pachet de 50% din capitalul Depaco SRL, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică prin brandul Wetterbest, în urma tranzacţiei, fondatorul firmei, Dragoş Irimescu, urmând să rămână un asociat important în cadrul Depaco.

Valoarea achiziției nu depășește pragul de 10% din cifra de afaceri aferentă ultimelor situații financiare anuale ale Teraplast SA și se achită atât din surse proprii, cât și din finanțări de la instituții financiare, se arată într-un comunicat al Teraplast SA. În 2015, firma a raportat o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei, iar compania-mamă, Teraplast SA, este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare.

Achiziția este una strategică pentru Grupul Teraplast în contextul in care subsidiara TeraSteel este liderul pieței de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare. Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 şi deţine o fabrică la Băicoi. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei. Depaco SRL deţine la rândul ei 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL. După preluare, operaţiunile Depaco vor fi conduse Valeriu Irimescu.