Temerile legate de securitate descurajează utilizatorii de Internet din România să cumpere online

comert onlineUnul din cinci utilizatori de Internet nu a cumpărat anul trecut bunuri sau servicii online pentru uz privat, din cauza temerilor legate de securitate, în special în România (35%), Suedia (34%), Portugalia (30%) și Franța (29%), arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, temerile legate de securitate au descurajat 19% din utilizatorii de Internet de la cumpărături online. De asemenea, aceste temeri au determinat unul din cinci utilizatori de Internet să nu folosească servicii bancare electronice, în special în Germania (27%), Portugalia (26%) și Italia (24%). La nivelul Uniunii Europene, temerile legate de securitate au descurajat 18% din utilizatorii de Internet să folosească servicii de Internet banking, în timp ce în România procentajul este de 10%.

Utilizarea unui dispozitiv mobil printr-o conexiune wireless, din alt loc decât de acasă, a fost limitată sau evitată, din cauza temerilor legate de securitate, de 13% din utilizatorii de Internet din UE. Cel mai mare procentaj de utilizatori îngrijorați din această cauză s-a înregistrat în Olanda (22%), Letonia (21%) și Spania (20%), Italia (19%) și România (18%). AGERPRES