Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanțare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluții software din Cluj. Astfel, cu o investiție de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participație de 9%.

Această rundă de finanțare marchează totodată lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiții a Fortech Group, care va administra strategia de investiții, achiziții și parteneriere a companiei.

„La Fortech, suntem susținători ai dezvoltării industriei de sănătate, prin serviciile noastre de software development. Contribuirea prin finanțare la misiunea Telios este următorul pas natural pe care îl facem către o implicare mai mare în soluțiile care transformă lumea. Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătății, în special în România și Europa Centrală și de Est. Urmărind evoluția Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat și să susținem creșterea companiei, mai ales dacă ne uităm la echipa pe care Philip a construit-o și la planul lor inovator de a-și pune amprenta pe acest domeniu promițător”, spune Valentin Filip, Managing Director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanțare și investitorii curenți și-au crescut participațiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În același timp, compania a reușit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori, reconfirmând astfel calitatea serviciilor Telios Care și potențialul industriei de telemedicină.

În prezent, Telios Care este o structură pe acțiuni, compusă atât din fondatori, cât și din investitori, printre care se află și investitori de la Transylvania Angels Network, Growceanu Angel Investment și Tech Angels, cele 3 organizații implicându-se activ în atragerea noii finanțări, dar și în sprijinirea industriei de healthcare și a procesului de digitalizare.

În urma noii finanțări, Telios Care va accelera planurile de dezvoltare atât în România cât și în regiune. Astfel, compania vizează îmbunătățirea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, prin introducerea mai rapidă pe piață a dispozitivelor medicale la distanță, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar și prin creșterea procentului de afecțiuni complexe rezolvate prin telemedicină.

Telios Care a înregistrat anul trecut o creștere de 10 ori a numărului de utilizatori de servicii de telemedicină, având în prezent peste 100.000 de beneficiari din toată țara. Compania estimează pentru 2021 o dublare a numărului de pacienți prin includerea serviciilor Telios în produse de asigurări și abonamente medicale, precum și prin vânzări directe la companii.