TechFestPrima ediţie a TechFest va aduce la Cluj-Napoca, în perioada 11-20 noiembrie, sute de specialişti şi firme din domeniul tehnologiei, iar organizatorii îşi propun ca municipiul să devină hub-ul tehnologic al Europei de Est.

„Luna noiembrie transformă Cluj-Napoca în centrul industriei dedicate tehnologiei. Din 11 în 20 noiembrie, oraşul de pe Someş găzduieşte prima ediţie a Cluj Technology Festival, eveniment de anvergură ce aduce împreună companii, antreprenori şi programatori, cu toţii pasionaţi de tehnologie şi inovare în diversele sale forme. TechFest 2016 înseamnă: zece zile de eveniment; 50 de standuri expoziţionale cu cele mai noi gadget-uri; 40 de companii care-şi deschid porţile; 3 sesiuni de ‘start-up pitch’; două zile de ateliere; un mega-hackathon; Gala premiilor industriei; lansări de produse; o conferinţă de coding”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului.

TechFest 2016 începe pe 11 noiembrie, cu trei zile de Transylvania MegaHack, „probabil cel mai mare hackathon din Europa Centrală şi de Est”, unde peste 500 de programatori sunt aşteptaţi cu provocări din domenii diverse, de la digital banking, internet of things (IoT) şi smart cities la datathon, e-commerce, securitate şi testare de aplicaţii. La finalul hackathonului se va desfăşura şi Transylvania Demo Day, competiţie de start-up-uri din domeniile tehnologiei, al Internet of Things şi al industriilor creative.

În 14-15 noiembrie se desfăşoară Technology Days, unde aproximativ 40 de companii îşi deschid porţile pentru cei interesaţi, iar în 16-17 noiembrie va avea loc Cluj Tech Talks, în care sunt incluse o serie de conferinţe specializate organizate cu sprijinul partenerilor de la Cluj Java Scripters, CodeCamp şi IT Camp. Tot atunci, Smart City Forum va aduce în prim-plan oraşele inteligente, cu sprijinul Trencadis.

În 17 noiembrie va avea loc şi Gala Industriilor Tehnologice, eveniment organizat împreună cu ARIES şi care va premia cei mai buni specialişti şi cele mai bune companii din domeniu.

TechFest continuă până în 20 noiembrie cu o expoziţie tehnologică în care vor fi prezentate cele mai noi gadget-uri tehnologice, roboţi, jocuri şi maşini electrice, precum şi prezentări de produse. Seara de 18 noiembrie este rezervată unei mega-petreceri tech – 404 Party, iar pe 19 noiembrie are loc conferinţa Code Camp, la care sunt aşteptaţi aproximativ o mie de participanţi.

„TechFest este un eveniment-umbrelă, care îşi propune să-i aducă împreună pe toţi cei pasionaţi de tehnologie şi inovaţie, fie că vorbim de aplicaţii de conectivitate, soluţii inteligente de business, realitate virtuală, roboţi sau inteligenţă artificială. Încă de la prima ediţie ţintim să fim cel mai complex eveniment de acest gen din regiune şi suntem convinşi că, în câţiva ani, TechFest va pune Clujul pe harta mondială a manifestărilor dedicate tehnologiei. Viziunea noastră pentru 2020 este ca Cluj-Napoca să devină hub-ul tehnologic al Europei de Est, aşa cum Berlinul este acum pentru Europa vestică”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorul TechFest. AGERPRES