tbi bank a anunțat începerea unui proiect pilot cu startup-ul fintech PrimeDash, pentru a veni în ajutor startup-urilor fintech în stadiu incipient din România să crească și să se extindă mai rapid. Proiectul face parte din platforma de parteneriate Visa Innovation Program, susținută de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante fonduri de capital de risc pentru companiile aflate la început de drum din Europa de Sud-Est.

Visa Innovation Program este o platformă de parteneriate care ajută startup-urile din domeniul fintech să se dezvolte mai rapid, oferindu-le acces la infrastructura tehnologică Visa și la rețeaua sa globală de parteneri și clienți. În același timp, platforma implică diverși actori din industria fintech, precum investitori, consilieri, mentori și experți în domeniu, cu scopul de a accelera evoluția companiilor către proiecte pilot și acorduri comerciale.

„Visa Innovation Program a adus foarte multă valoare pentru compania noastră. De-a lungul colaborării cu Eleven Ventures am reușit să ne îmbunătățim propunerea de business, să adaptăm produsul la diferite categorii de clienți și să experimentăm diverse modele de afaceri. Am făcut cunoștință cu noi clienți, dar, cel mai important, am reușit să semnăm primul nostru proiect pilot în mai puțin de două luni”, a spus Cătălin Rus, Co-founder și COO, Prime Dash.

PrimeDash este un startup fintech din România, cu o creștere rapidă, participant la Visa Innovation Program Cohort 4, susținut de Eleven Ventures. Acesta valorifică tehnologiile AI și ML pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru IMM-uri și, prin automatizare, pentru a le permite acestora să primească produse de credit personalizate din partea instituțiilor financiare.

Pentru tbi bank, acest proiect pilot reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți procesul existent de scoring al creditelor pentru IMM-uri prin automatizare și de a facilita dezvoltarea de produse de creditare personalizate pentru IMM-uri prin generarea de noi contacte. Lansarea unui proiect pilot cu o instituție financiară, pentru un startup, necesită multe resurse și poate fi un proces de lungă durată – ciclul de vânzări depășește de obicei 12 luni.

„La tbi bank, credem că adevărata inovație are la bază o mentalitate deschisă. Am stabilit acest punct important la nivel intern în echipa noastră, dar am învățat, de asemenea, că te poți dezvolta având încredere în partenerii care îndrăznesc să sfideze normele. Am văzut această scânteie atunci când i-am întâlnit pentru prima dată pe cei de la PrimeDash și suntem fericiți că am experimentat împreună cel mai rapid program pilot din istoria Visa Innovation Program. Acum, suntem nerăbdători să vedem rezultatele pentru clienții noștri”, a spus Petr Baron, CEO, tbi.