TAROMCompania Tarom a inaugurat, miercuri seară, cursa Iaşi-Istanbul, noua rută urmând să fie operată cu două frecvenţe săptămânale, în zilele de miercuri şi sâmbătă.

Cursa va decola de la Iaşi la ora 20,50 şi va sosi la Istanbul la ora 22,30. Zborul de întoarcere este programat la ora 23,15, iar aterizarea la Iaşi are loc la 00,55 în ziua următoare (toate orele sunt locale). „Aeroportul de destinaţie, Ataturk, este un un important hub de conexiune care permite pasagerilor conexiuni spre America de Nord, Asia şi chiar Australia”, precizează TAROM.

Potrivit directorului general al TAROM, Christian Heinzmann, odată cu inaugurarea acestei rute, compania naţională de transport îşi întăreşte poziţia pe piaţa de nord-est a ţării, prin deschiderea celei de a şaptea rute, cu plecare de pe aeroportul internaţional Iaşi. „Cursa IAS-IST-IAS va fi prima conexiune directă care leagă nordul României de Istanbul, singurul oraş din lume care se întinde pe două continente, poziţionare strategică atât din punct de vedere comercial, cât şi turistic. Pasagerii noştri vor fi, astfel, conectaţi cu un important hub mondial, care oferă destinaţii de zbor către America de Nord, Asia şi Australia. Practic, o astfel de conexiune înseamnă deschiderea Regiunii de Nord Est a României către întreaga lume”, a spus Christian Heinzmann.

Biletele pentru zborul Iaşi-Istanbul au fost puse în vânzare în luna octombrie, preţurile pornind de la 99 de euro dus-întors, cu toate taxele incluse, la achiziţionarea de pe site-ul companiei. În preţ este inclus transportul gratuit a două bagaje standard în Clasa Economy pentru pasagerii care îşi încep călătoria în România, în limita maximă de 23 kilograme fiecare pentru Clasa Economy şi trei bagaje pentru Clasa Business + 10 kilograme bagaj de mână.

Cea mai recentă cursă introdusă de compania TAROM, în programul de la Aeroportul Iaşi, este Munchen, zborul fiind inaugurat în data de 25 octombrie. În prezent, TAROM efectuează zboruri externe directe din Iaşi către şapte destinaţii: Roma, Londra (Luton), Tel Aviv, Bologna, Torino, Munchen si Istanbul, fiecare cu câte două frecvenţe săptămânale, precum şi o cursă internă. În plus, zilnic, TAROM operează patru frecvenţe către Iaşi.