Talent Garden București, hub dedicat exclusiv industriilor creative

TALENT GARDEN Bucureşti (TAG Bucharest), un proiect iniţiat de Asociaţia Freelancerilor, realizat în parteneriat cu reţeaua internaţională de hub-uri Talent Garden, este primul spaţiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative. TAG Bucureşti şi-a deschis în mod oficial porţile către freelanceri, start-up-uri sau companii care vor să fie în contact permanent cu aceştia.

“Povestea Talent Garden în România a început în decembrie 2014 când, în cadrul Asociaţiei Freelancerilor, am pornit de la zero în această aventură. Nu aveam nici nume, nici spaţiu, nici banii necesari, dar ne doream un loc pentru noi şi cei ca noi, care să te inspire, cu o energie pozitivă, un loc în care să vrei să vii. De fapt, la acel moment, nici nu conştientizam amploarea proiectului, însă identificaserăm această nevoie pe piaţă şi compensam toate aceste lipsuri cu mult entuziasm. De atunci şi până acum a urmat un dans continuu între lucrările de şantier şi căutarea de investitori. Acum, după mai bine de doi ani de zile, cu sprijinul multor prieteni şi oameni de afaceri care au avut încredere în noi şi cărora le mulţumesc încă o dată, cu mult efort şi o investiţie de peste 140.000 euro, ideea a devenit realitate”, a declarat Anca Rancea – Preşedinte, Asociaţia Freelancerilor şi Managing Partner, Talent Garden Bucureşti.

“Am decis să deschidem un spaţiu de co-working şi în România deoarece credem cu tărie că Europa de Est are o înclinaţie puternică spre inovaţie. În România, de exemplu, sunt peste 1,6 milioane de freelanceri, dintre care 230.000 sunt specialişti IT, iar aproape 50% dintre aceştia au mai puţin de 35 de ani. Talent Garden Bucureşti este un loc molipsitor, în care profesioniştii din industriile creative pot găsi cea mai bună metodă de lucru, cu ajutorul celor mai bune instrumente de lucru. Prin acest nou spaţiu, ne extindem prezenţa în Europa, reunind peste 1.500 antreprenori, preponderent din domeniul digital, în cele 18 campusuri. “, explică Davide Dattoli, CEO şi Co-Founder al reţelei internaţionale Talent Garden.

Talent Garden Bucureşti este deschis membrilor săi 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, accesul în hub fiind pe bază de cartelă. Recepţia hub-ului este deschisă zilnic, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică şi a sărbătorilor legale, în intervalul orar: 09:00 – 18:00.

Oferta Talent Garden Bucureşti pentru membrii săi este structurată pe 4 tipuri de abonamente principale: Office Membership pentru cei care sunt deja formaţi în echipe de lucru de 4-6 oameni şi îşi doresc să beneficieze de avantajele de a lucra dintr-un hub, dar au nevoie de intimitate, Full Membership – pentru cei care îşi doresc un post de lucru fix şi vor să cunoască mereu oameni noi si, de ce nu, să-şi găsească parteneri de lucru sau clienţi în TAG, Flex Membership – pentru cei care au nevoie de un birou, în medie, doar 3 zile pe săptămână şi într-un interval de timp fix şi Day Membership – pentru cei care nu sunt membri ai comunităţii internaţionale Talent Garden, dar care au nevoie punctual, de un spaţiu din care să lucreze pentru câteva zile.

Talent Garden este o reţea internaţională de spaţii de co-working care asigură membrilor săi o platformă fizică în care pot lucra, învăţa, conecta şi dezvolta profesionişti din domeniul digital, tehnologic sau industrii creative. TAG include o reţea de 20 de campusuri de co-working în Europa. Toate aceste spaţii sunt deschise 24/7, fiind menite să celebreze şi să accelereze inovaţia digitală, să pună în contact oameni talentaţi şi pasionaţi, start-up-uri, investitori şi mediul corporativ. În acest moment, peste 1.500 de profesionişti folosesc campusurile Talent Garden.