Superșefi: Cum gestionează liderii excepționali fluxul de talente de Sydney Finkelstein este cartea care te va ajuta să înțelegi prin ce se diferențiază marii lideri de managerii tradiționali. Cum gândesc, cum abordează relațiile interumane, cum trăiesc, ce îi motivează și cum știu ei înșiși la rândul lor să îi motiveze pe cei din echipa lor, sunt doar câteva dintre întrebările la care îți va răspunde această carte, pentru scrierea căreia autorul s-a documentat timp de 10 ani, intervievând peste 200 de superșefi și subordonați de-ai lor.

Cartea te va convinge prin exemple concrete că superșefii au mereu ceva în plus față de managerii profesioniști și că acel ceva este motivul pentru care exercită un efect puternic, unic și benefic asupra angajaților. Află care este acel ceva și devino și tu un superșef!

Sydney Finkelstein este cel mai proeminent teoretician contemporan al leadershipului, fiind autorul a nu mai puțin de 20 de cărți (multe dintre ele bestselleruri) pe această temă. Pasionat de leadership și strategie în afaceri, Finkelstein s-a pregătit temeinic în ambele domenii. Deține o diplomă de la Universitatea Concordia, și-a finalizat studiile de master la London School of Economics și are un doctorat în Managementul Organizațiilor obținut la Universitatea Columbia.

În momentul de față predă la Școala de Afaceri „Tuck” din cadrul Universității Dartmouth și este director al Centrului pentru Leadership din cadrul aceleiași universități. În 2007 a devenit membru al Academiei de Management. În calitate de expert în leadership și strategii de afaceri oferă consultanță unora dintre cele mai mari companii din lume, de la Boeing și General Electric la JPMorgan Chase și Deutcshe Bank și scrie articole pentru publicații prestigioase precum Forbes sau BBC.com.

Autorul explorează pe parcursul acestui volum modelele comportamentale ale celor mai eficienți șefi ai lumii, întorcând cu susul în jos cele mai bune practici tradiționale de leadership și prezentând o nouă paradigmă pentru dezvoltarea talentului. „Superșefi” este primul studiu empiric sistematizat despre ceea ce îi motivează, îi inspiră și îi ajută pe ceilalți să-și atingă adevăratul potențial, arătându-le totodată profesioniștilor cum să fie șefi mai buni, capabili să declanșeze în echipele lor creativitatea, implicarea și succesul. Aspiranții din orice domeniu pot folosi această carte pentru a afla cum să-i identifice pe superșefii din industria lor, pentru a se putea angaja și avansa în carieră.