Conform studiului „Tendințe în recrutarea remote în 2021”, realizat de compania de consultanță de business Valoria în colaborare cu Mingle, platforma de automatizare a recrutării (mingle.ro), 58% dintre companii spun că vor crește angajările, iar 40% vor crește chiar numărul rolurilor remote, care lucrează la distanță.

Corelat cu planurile de creștere previzionate, atragerea talentelor domină lista priorităților pentru 2021. Pe primul lor în topul priorităților 55% dintre companii pun crearea unor experiențe de recrutare mai bune candidaților, 48% mizează pe employer branding, 45% pe folosirea platformelor de social media în recrutare, 35% pe transformarea digitală, iar 32% pe construirea unei baze de date de candidați. Astfel, prin toate aceste abordări și până la diversificarea canalelor de promovare, echipele de HR își întorc privirea către candidați și către felul în care îi pot atrage pe cei mai buni dintre ei.

Nu e de mirare că atragerea candidaților se află în topul priorităților pentru acest an, deoarece în topul provocărilor 45% dintre companii spun că se luptă cu lipsa candidaților calificați. Mai mult, dacă ne uităm la provocările cu care se confruntă echipele de recrutare, vedem pe locul al doilea probleme cu atragerea unui număr suficient de aplicații (44%) aspect care este oarecum de înțeles având în vedere fenomenul de oboseală psihică generat de stresul constant al pandemiei în mijlocul angajaților. Pe următoarele locuri găsim în lista provocărilor următoarele: evaluarea abilităților sociale (41%), o fluctuație mai mare a personalului (33%), trendul de creștere a salariilor (33%) și tranziția către folosirea tehnologiei in Hr (32%).

Citiți materialul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro