Studiourile hollywoodiene Miramax au fost cumpărate de patronul clubului de fotbal Paris Saint-Germain

Miramax+FilmsStudiourile cinematografice Miramax, care au produs sute de filme printre care “Pulp Fiction” și “Chicago”, au fost cumpărate de firma beIN Media Group din Qatar, cu sediul la Doha. BeIN, care administrează canale de sport și de cinema în 24 de țări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Europa și Statele Unite, a arătat că Miramax va continua să funcționeze ca studio independent de cinema și televiziune, sub egida noului proprietar. “Suntem foarte bucuroși că am realizat acest obiectiv-cheie din strategia noastră”, a spus Nasser Al-Khelaifi, PDG al beIN Media Group, care este și președinte al clubului de fotbal Paris Saint-Germain.

Catalogul de filme al Miramax cuprinde peste 700 de pelicule care au câștigat în total 68 de premii Oscar, printre care ”The english patient”, “Shakespeare in Love” sau “No Country for the Old Men”.

Studiourile au fost create în 1979 de frații Bob și Harvey Weinstein, care le-au vândut în 1993 companiei Walt Disney cu 60 de milioane de dolari. Miramax a fost cumpărat în 2010 cu o sumă de zece ori mai mare de un grup de investitori în frunte cu magnatul din domeniul imobiliar Ron Tutor, asociat al firmelor Colony Capital și Qatar Investment Authority. Ron Tutor și-a cedat apoi părțile qatarezilor, dar nu a fost dezvăluită suma pentru care a fost făcută în cele din urmă tranzacția. AGERPRES