„Indiferent de domeniul de activitate, inovația reprezintă unul dintre factorii care poate aduce schimbarea și care poate genera progres. Suntem încântați să susținem astfel de evenimente, iar implicarea echipei Cotnari, ca Partener al celei de-H3-Healthcare in Hospitals Hackathon a fost ocazia perfectă să luăm parte la un proiect inovativ, menit să îmbunătățească sistemul medical, și nu numai”, spune Ștefan Matei, acţionar şi membru în consiliul de administraţie al Casei de Vinuri Cotnari.

„Transformarea digitală este un proces complex, care prezintă impact asupra societății. Introducerea acestui proces în cadrul companiilor și serviciilor publice, optimizează activitatea acestora și creează o infrastructură tehnologică capabilă să răspundă nevoilor actuale. Acesta este unul dintre motivele parteneriatului nostru din cadrul H3.”

Cotnari – un brand de tradiție, ancorat în lumea modernă

Ștefan Matei susține că inovația este unul dintre factorii care susțin succesul companiei: „Cotnari, cel mai apreciat brand românesc de vin și de tradiție, este foarte bine ancorat în lumea modernă datorită aripei tinere din companie. Consider că este foarte important să sprijim creativitatea și să susținem oamenii care dispun de abilitățile necesare progresului.”

„Healthcare in Hospitals Hackathon a reușit să aducă împreună oameni care pot contribui la deplasarea Iașului în aceeaşi direcţie cu cea globală”

„Inovația este motorul care pune în mișcare orice tip de activitatea, iar H3 a reușit să aducă împreună oameni care au un cuvânt de spus și care pot contribui la deplasarea Iașului în aceeaşi direcţie cu cea globală. Susținerea acțiunilor locale, precum evenimentul Healthcare in Hospitals Hackathon, este importantă pentru întreaga comunitate locală, pentru că beneficiile produse de astfel de proiecte vor fi resimțite de către întreaga comunitate. Felicitări tuturor celor care au participat la H3 și sper să se organizeze mai multe proiect de acest fel, care aduc în prim-plan inovația, creativitatea și colaborarea pe plan local.”

Ediția a III-a a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon a fost organizată de Oameni și Companii alături de coorganizatorii:  Facultatea de Informatică din Iași,  Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași  și Asociația Română de Lingvistică Computațională cu sprijinul partenerilor strategici: Apollo AI TechnologiesPfizer, al partenerilor NORD, Donuterie, Krud, al partenerilor academici:  Universitatea DanubiusUniversitatea „Ştefan cel Mare” SuceavaUniversitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău și al susținătorilor:  Global Women in TechLeaders , NoventiqLiga ACAsociația Studenților Matematicieni Iași, AIESEC, ASMBS, ASII, Societatea Studenților Mediciniști IașiImago-MOLCALEMIS.