Statele UE au căzut de acord asupra unor standarde comune de igienă pentru călătoriile cu avionul

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra unor standarde comune de igienă, precum păstrarea distanţei sociale şi purtatul măştii la bordul avionului şi în aeroporturi, în ideea de a ajuta la oprirea răspândirii noului coronavirus, a declarat ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer.
“Sunt bucuros că propunerea Germaniei a fost acceptată de colegii mei la nivel european şi că am putut conveni asupra acestor standarde uniforme”, a spus Andreas Scheuer.
Printre măsurile convenite se numără protecţia gurii şi nasului pentru pasageri, începând cu vârsta de şase ani, şi păstrarea distanţei sociale în aeroporturi în timpul controalelor de securitate şi procedurilor de check-in. De asemenea, trebuie garantată o anumită cotă de aer proaspăt în avioane, iar informaţiile trebuie să fie disponibile în mai multe limbi.
În schimb, la bordul avioanelor, scaunul din mijloc nu trebuie să rămână liber.
Aceste standarde comune îndeplinesc cel puţin unele dintre solicitările formulate de companiile aeriene, care au atras atenţia asupra faptului că diferitele standarde existente în prezent provoacă confuzie. AGERPRES