Recomedica, startup-ul românesc care oferă ghidare și asistență medicală online, a lansat aplicația web Recomedica PRO, care oferă utilizatorilor acces rapid la consultații medicale online și programări pentru analize de specialitate, cu scopul de a eficientiza procesele de diagnosticare și tratament.

“Recomedica PRO este o platformă medicală online, ce funcționează ca un agregator de servicii medicale prin abonament. Obiectivul nostru este să aducem utilizatorilor cât mai aproape și cât mai la îndemână sprijinul medical de care au nevoie prin contactarea rapidă a unui medic”, a declarat Eduard Andrei Cioroagă, CEO-ul și co-fondatorul Recomedica.

Recomedica PRO asigură disponibilitatea medicilor generaliști și specialiști din platformă, care sunt online 24/7 și răspund solicitărilor medicale în mai puțin de o oră. Astfel, platforma asigură utilizatorilor accesul la servicii medicale în mod simplificat, oferind triere medicală și recomandări adaptate problemelor de sănătate ale fiecărui utilizator.

În prezent, Recomedica are parteneriate cu 326 de medici, iar timpul mediu de răspuns unei solicitări medicale este de 20 de minute.

De asemenea, prin parteneriatele cu medicii și cu laboratoare de analize din toată țara, Recomedica PRO asigură utilizatorilor și medicilor accesul la dosarul medical digitalizat, pentru acces rapid și eficient la istoricul medical. Astfel, obiectivul echipei Recomedica este de a eficientiza procesele medicale.

“Ne dorim ca oamenii să nu mai ia medicamente „după ureche”, să nu mai asculte tot felul de sfaturi neavizate și să se joace cu propria sănătate. Prin Recomedica PRO ne propunem să oferim o sursă de încredere pentru toate întrebările legate de sănătate și șă oferim îndrumarea specializată de care publicul are nevoie”, a explicat Eduard Andrei Cioroagă.

Dosarul medical disponibil în Recomedica PRO poate fi înregistrat în platformă fie de medicul de familie personal al utilizatorului, sau direct de către utilizator, care are ulterior ocazia să își dea acceptul dacă dorește să împărtășească istoricul medical cu medicul specialist care îi este alocat în platformă, atunci cand face o solicitare medicală pentru că se confruntă cu o problemă de sănătate.

Utilizatorii pot folosi platforma Recomedica PRO gratuit timp de 90 de zile.