SeedBlink, platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere din Europa, continuă seria listărilor cu o afacere inovativă din domeniul medical. Medic Chat vizează o investiție de 250.000 de euro pe Seedblink. Din această sumă, mai mult de o treime este deja asigurată de Cleverage VC și un Angel Investor din SUA, urmând ca diferența să fie obținută prin listarea pe SeedBlink, listare ce va avea loc marti 9 martie, începând cu orele 10.00am. Investiția are drept scop să genereze o creștere a veniturilor de 20 de ori în mai puțin de doi ani și expansiune globală.

Medic Chat este o platformă de telemedicină ce își propune să ofere oricui acces rapid și ușor la sfaturi medicale de la o rețea de doctori de specialitate. Dezvoltată începând din 2017 de către Emilian Rădoi și Cosmin Dumitrache, doi antreprenori cu peste 10 de experiență în domeniul IT, platforma este accesibilă atât pe web, cât și pe mobil, prin aplicații dedicate pentru smartphone-uri iOS și Android.

În cei trei ani de când este activă, platforma a demonstrat validarea în piață printr-o rată de creștere accelerată, în 2020 raportând venituri de 12 ori mai mari față de 2019, depășind 56.000€. În momentul de față, aplicația are peste 50.000 de conturi de clienți și peste 200 de medici, din 40 de specialități medicale.

Pentru anul următor startup-ul și-a propus creșterea pe piața din România, validarea modelului de business pe 1-2 piețe internaționale și extinderea pe verticală, prin adăugarea de noi servicii medicale, precum nutriție, psihoterapie și medicină veterinară. În această direcție, startup-ul a validat deja segmentul de medicină veterinară prin lansarea cu succes a Vet Chat în noiembrie 2020, care a început să aducă venituri încă din prima zi.

Valoarea pieței globale a telemedicinei este de cca. 40 miliarde €, în timp ce la nivel european, piața se ridică la cca. 9,5 miliarde € în 2020. Conform prognozelor, telemedicina va continua să crească la un CAGR de. 14,1% în Europa și 17,9% la nivel global între 2020 și 2025. Acest trend accentuează oportunitatea imediată a acestui segment.

Prin campania demarată pe SeedBlink, Medic Chat își propune să strângă o finanțare totală de 250.000€. Runda demarată de Medic Chat este condusă de Cleverage VC angajând 75.000€ și un Angel Investor din SUA, care a depus angajamente în valoare de 12.500€, aceștia având o expertiză aprofundată în sectoarele HealthTech și product development. Pentru suma de 162.500€ vizată prin equity crowdfunding pe SeedBlink, co-fondatorii Medic Chat cedează un pachet de aproximativ 4.7% din acțiuni, evaluarea companiei fiind de 3.2M € pre-money.

Comunitatea în plină expansiune a SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de selecția de startup-uri din tehnologie fondate de echipe pasionate, cu idei inovatoare, impact social real și potențial de scalare internațională. Pentru mai multe informații despre SeedBlink, vizitați www.seedblink.com