Social Innovation Solutions a organizat în 4 septembrie finala celei de-a șasea ediții a incubatorului Future Makers, program de susținere a tinerilor antreprenori din 6 țări din Europa Centrală și de Est.
În cadrul evenimentului cele 14 startup-uri finaliste din România, Ungaria și Serbia și-au susținut pitch-urile în fața juriului format din: Anca Ungureanu, Director Identitate & Comunicare UniCredit Bank, Costinela Drăgan, Director de Sustenabilitate și CSR, Rompetrol (KMG International), Sergiu Neguț, co-fondator, Fintech OS, Antonela Dragomir, Manager Investiții, Catalyst Romania și Ciprian Stănescu, președinte și CEO, Social Innovation Solutions.
La categoria Health & Wellbeing, premiul a fost acordat start-upului Emma (Ungaria), fondat de Alexandra Hably. Emma, acronim pentru Empowering Medical Maternity Aid, este o aplicație care oferă evaluări personalizate ale riscurilor și recomandări bazate pe date medicale. Aplicația încurajează auto-monitorizarea prin integrarea documentelor medicale, rezultatelor de laborator și a informațiilor introduse de pacient, ajutând mamele în parcurgerea primei sarcini.
Ceilalți finaliști ai categoriei Health & Wellbeing au fost:
- Full Time Humans (România), o aplicație pentru auto-cunoaștere, concentrată pe monitorizarea emoțiilor zilnice și a nivelului de entuziasm;
- SoberProtect (România), o soluție digitală creată pentru a sprijini persoanele în recuperarea din dependență;
- SilverCare (România), aplicație dedicată segmentelor populației în vârstă;
- White Cloud (România), platformă online destinată studenților la medicină și rezidenților din România;
- HealTwo (România), o aplicație mobilă care oferă intervenții personalizate pentru a sprijini persoanele cu probleme de sănătate mentală.
Câștigătorul categoriei Open Innovation a fost eHelper (România), start-up co-fondat de Vlad Ichim și Alex Tudur. eHelper este o platformă concepută pentru a potrivi clienții cu laptopul ideal care să satisfacă atât bugetul, cât și nevoile lor. Misiunea eHelper este să revoluționeze procesul de luare a deciziilor prin utilizarea inteligenței artificiale, oferind recomandări personalizate pentru dispozitive care se potrivesc perfect nevoilor și stilurilor de viață individuale, economisind în final timp și bani.
Finaliștii categoriei Open Innovation au fost:
- Infrared (România), aplicație care combină rețelele sociale gratuite cu accesul plătit la educație antreprenorială practică;
- Atlas of Sports (România), platformă pentru sporturi alternative;
- Vetemenyem (Ungaria), o aplicație interactivă care te ajută să-ți crești propriile legume;
- Triliada (România), platformă pentru elevii de liceu să ia decizii mai informate cu privire la universitatea pe care doresc să o urmeze;
- HireClass (Serbia), o combinație între o companie de recrutare și o platformă educațională în industria IT, ce are ca scop angajarea de personal;
- Rocco (România), o platformă pentru vânzări și marketing destinată restaurantelor cu serviciu rapid și
- Remote Santa (Serbia), platformă care facilitează oferirea de cadouri la distanță pentru angajați.
„Future Makers 2023 a fost o călătorie incredibilă. Am avut privilegiul de a lucra cu o comunitate de tineri antreprenori talentați și inovatori din Europa Centrală și de Est, care nu doar visează la un viitor mai bun, ci și acționează pentru a-l transforma în realitate. Mulțumim partenerilor UniCredit Bank și Rompetrol, dar și experților și mentorilor din 5 țări alături de care am contribuit la stimularea ecosistemului antreprenorial din regiunea CEE”, a spus Paul Nechita, Project Manager Future Makers.
Future Makers este un incubator digital aflat la cea de-a șasea ediție, dedicat startup-urilor la început de drum din CEE. În 2023, participanții în incubator au beneficiat de peste 20 de workshop-uri online despre noțiuni fundamentale creării unei afaceri și sesiuni personalizate celor două domenii abordate în program, sesiuni de feedback și mentorat, acces la cursuri și instrumente de lucru și o întâlnire de comunitate, pentru a-i susține în dezvoltarea unor business-uri viabile. Curricula educațională a programului a fost facilitată de 15 traineri cu experiență antreprenorială vastă și diversă, din țări precum UK, Israel și România.