UiPath Foundation și Brio organizează evenimentul în care vor fi anunțate și discutate rezultatele Raportului privind predictorii nivelului de alfabetizare digitală a elevilor din România.

Evenimentul „STAREA NAȚIUNII – Nivelul alfabetizării digitale în România, Ediția a II-a” va avea loc la Teatrul Apollo111, din incinta Palatul Universul, Corp B, subsol, Strada Ion Brezoianu nr. 23-25, București, pe data de 2 martie 2023, începând cu ora 10:00. Evenimentul se va desfășura în limba română.

Dacă în prima ediție a fost prezentată și discutată situația competențelor digitale în rândul elevilor din clasele I-XII din România, în această ediție vom prezenta și analiza importanța aspectelor ce țin de cauzele situației prezente, precum contextul familial, accesul la tehnologie, utilizarea tehnologiei și a media digitale, motivația și atitudinile față de tehnologie și media, precum și diferite variabile demografice și legătura acestora cu nivelul de alfabetizare digitală a elevilor. Înțelegerea contextului în care are loc învățarea competențelor digitale joacă un rol important atât pentru dezvoltarea educației în România, cât și în ceea ce privește aspectele ce țin de dezvoltarea economică, în general.

Comisia Europeană a declarat 2023 ca An European al Competențelor. Deținerea competențelor relevante dă putere tinerilor să navigheze cu succes printre schimbările de pe piața muncii și să se implice pe deplin în societate.

Printre vorbitorii a căror prezență a fost confirmată la eveniment se numără:

  • Ligia Deca, Ministrul Educației
  • Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
  • Luca Niculescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
  • Madlen Şerban, Secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO
  • Mihai Matei, Președinte Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS)
  • Luminița Costache, Specialist în educație la UNICEF România
  • Iulia Marieș, Consultant în domeniul educațional la Banca Mondială