Medicover România anunță finalizarea procesului de extindere a Spitalului Pelican din Oradea. Acesta a devenit cel mai mare centru spitalicesc privat din vestul României, din punct de vedere al internărilor, cu o capacitate de 244 de paturi și alte 18 pentru spitalizarea de zi.

Proiectul a fost posibil în urma unei investiții de 60,6 milioane lei, care a presupus dezvoltarea unei noi aripi cu o capacitate de 118 paturi. În noua clădire va funcționa o secție ATI, un centru de investigații imagistice de înaltă performanță, o unitate dedicată cercetării și mai multe centre de excelență, dotate cu echipamente moderne și deservite de medici de top. Un prim centru inaugurat în noua clădire este cel de Intervenții Cardiovasculare. Aici va funcționa și secția de Ortopedie, unul dintre puținele locuri din țară în care sunt realizate intervenții de chirurgie minim invazivă, artroscopică și de protezare articulară, la cel mai înalt nivel.

Procesul de extindere a Spitalului Pelican a fost inițiat în anul 2017, având ca obiectiv construcția unei clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 4.000 de metri pătrați, care să permită dezvoltarea unor noi specialități, centre de cercetare și a unor echipe multidisciplinare pentru abordarea afecțiunilor cu grad de dificultate ridicat. Finanțarea proiectului a fost asigurată printr-un mix de fonduri proprii Spitalul Pelican, fonduri europene și fonduri Medicover Grup.

„La un an de la introducerea Chirurgiei Robotice și la doar câteva luni distanță de inaugurarea secției de Pediatrie, inaugurăm noua aripă în care va funcționa unul dintre cele mai importante centre din țară de Intervenții Cardiovasculare. Investițiile realizate și echipamentele din dotare ne-au permis să atragem alături de noi medici ca Dr. Bogdan Mut-Vitcu, unul dintre pionierii Cardiologiei intervenționale sau dr. Mioara Zoie Cocora, unul dintre cei mai experimentați chirurgi cardiaci din Romania”, a declarat lector universitar doctor Ovidiu Gogu Cacuci, director general Spital Pelican. 

Spitalul Pelican este primul din zona de nord-vest care oferă pacienților servicii medicale cardiovasculare complete, într-o abordare integrată, având la dispoziție departamentele de cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie cardiacă, imagistică high-tech, chirurgie cardiacă și vasculară, anestezie și terapie intensivă cardiacă.

În anul 2018 Medicover România a preluat un pachet de 80% din acțiunile Spitalului Pelican în urma unei tranzacții în valoare de 23 milioane euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari investiții realizate de grupul Medicover în regiune.