Spitalul Nova Vita din Tg. Mureș a deschis un centru imagistic, investiție de 2 milioane de euro

Nova Vita Tg MuresSpitalul privat Nova Vita din Târgu Mureș a deschis un centru de imagistică medicală în urma unei investiții de două milioane de euro și estimează că noile facilități vor deservi lunar aproximativ 600 de pacienți. Echipamentele de diagnosticare imagistică vor fi utilizate pentru a oferi clinicienilor informații detaliate cu privire la diverse afecțiuni, cum ar fi tumorile, tulburările neurologice, bolile cardiovasculare și alte patologii, se arată în comunicatul companiei. Noua unitate a spitalului Nova Vita are o suprafață de 300 de metri pătrați.

Nova Vita este unul dintre cele mai mari spitale private din Transilvania, cu peste 150 de paturi. Centrul și-a început activitatea medicală în luna iulie a anului 2008, înființând prima secție de îngrijiri paliative și terapii complementare din județul Mureș.

Spitalul a deschis în octombrie 2008 secția de recuperare medicală, iar în urma investițiilor și extinderilor din 2009 și-au început activitatea farmacia și laboratorul de analize medicale. La începutul anului 2010 a demarat activitatea primei maternități private din județul Mureș și a secțiilor de chirurgie, cardiologie și radiologie intervențională.

Spitalul Nova Vita este deținut de omul de afaceri Virgil Mailat și alți membri ai familiei acestuia. Familia Mailat deține mai multe societăți prin care se desfășoară activitatea Nova Vita, printre care Nova Vita Hospital și Farmacia Nova Vita. Compania Nova Vita Hospital a înregistrat anul trecut pentru prima dată profit, cu un rezultat pozitiv de 232.800 lei, la o cifră de afaceri de 16,9 milioane de lei.