Sisteme de iluminat care funcționează perfect pe timp de furtună sau de umiditate maximă, dar la fel de bine și în interiorul clădirilor, au fost prezentate pe 10 iunie de cel mai mare producător din lume la peste 100 de specialiști din industria de entertainment, producători TV, scenografi de teatru, dezvoltatori imobiliari, arhitecți și designeri de interior.

Echipa Chauvet Lighting a susținut demonstrații live, prin care a evidențiat inovația sistemelor utilizate în dotările studiourilor TV, teatrelor, sălilor de spectacole și de evenimente, cât și în iluminatul arhitectural
„M-am bucurat sã aflãm provocãrile specialiștilor din aceastã industrie. În România deja lucrăm prin partenerul nostru, Backstage Production Group, la proiecte de amploare precum Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, iluminatul arhitectural al clădirilor publice reprezentative, cât și la concerte de anvergură”, a declarat Goran Dončić  – EMEA Business Development Manager.

Vedetele acestui eveniment în care au fost cele mai noi tehnologii prezentate de Chauvet la nivel mondial:

  • Maverick silens 2 profile –  Cel mai silențios moving head profile cu LED produs vreodată, pentru teatru și studiouri TV.
  • OnAir IP Panel  – Full spectru soft light special concepute pentru toate rigorile televiziunilor, cu IP65 si CRI 95, full color.
  • Color STRIKE M – Wash / strobo motorizat (Tilt 180dgr) IP65 cu 2 tuburi albe ultraluminoase flancate de două panouri cu LED-uri electrizante cu capacitate de pixel-mapping.

Pentru sistemul Maverick Silens 2 Profile, compania americană a primit anul trecut premiul „Plasa 2021” pentru inovație.

„Maverick Silens2Profile a fost conceput special pentru instalații de teatru și TV. Acesta însumează toate beneficiile unui profil de lumină în mișcare, fără niciun zgomot. Panourile OnAir sunt special create pentru podcast-uri, deoarece se poate filma în orice mediu. Color STRIKE M este cel mai recent produs al nostru care a luat cu asalt industria. Este mult mai mult decât un stroboscop”, a spus Goran Dončić  – EMEA Business Development Manager.

În completare, Eusebio Romero Garcia – Product Specialist Chauvet, a declarat: „Nu este suficient să proiectezi sisteme LED spectaculoase. Elementele care adaugă valoare produselor noastre sunt: designul (datorită feedback-ului constant al clienților și al specialiștilor din industrie), producția (datorită echipei dedicate supravegherii procesului), controlul calității (datorită testării permanente și a depozitării speciale a produselor), durabilitatea și diversitatea”.

Această scală de valori și varietatea de sisteme de iluminat au fost preluate cu succes și la noi de unicul distribuitor în România al produselor Chauvet, compania Backstage Production Group.

„Deoarece avem acces la cele mai noi tehnologii existente în domeniu – atât prin dotările tehnologice high-end de care dispunem (scenotehnică, sunet, lumini, echipamente video etc), cât și prin intermediul parteneriatelor internaționale pe care le avem, putem implementa evenimente de anvergură, bazate pe o echipă compactă, perfect coordonată. Pe aceeași implicare de forțe mizăm și în proiectele în care furnizăm la cheie sisteme și instalații smart audio-video, precum și soluții de iluminat profesional”, a explicat Andrei Popéa, General Manager Backstage Production Group.

Evenimentul a fost unul interactiv, astfel încât invitații au putut descoperi toate atuurile produselor din gama „Professional”, destinate spectacolelor de teatru, producțiilor de televiziune, concertelor, hotelurilor și nu numai, dar și noile echipamente din gama „Iluminarc”, utilizate pentru iluminatul arhitectural.