Între 22 și 26 mai, Bucharest Tech Week organizează cinci summituri de business nișate, pe arii precum Inovație, HR, Retail, Java și Software Architecture, găzduite de NORD Events Center by Globalworth. Summiturile vor fi formate din masterclass-uri și sesiuni tematice interactive, ce oferă participanților oportunitatea de a beneficia de cunoștințe și exemple de bune practici de la speakeri internaționali, cunoscuți experți și inovatori în diverse arii de activitate. Totodată, numeroase companii de top vor prezenta soluții și exemple inovatoare din industria lor, în zona expo adiacentă fiecărui Summit.

„În primele cinci zile, dedicate summiturilor de business, vom acoperi o multitudine de subiecte din zona tech și oferim participanților cunoștințe și exemple practice, alături de poveștile unor experți internaționali, specialiști în domenii de business diverse. Așadar, îi așteptăm pe toți cei pasionați de o aprofundare a tehnologiilor viitorului cu infuzie de know-how și exemple dintre cele mai inovatoare soluții din piață”, a declarat Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM Expo.

În cadrul celor 5 Business Summits vor fi prezenți speakeri selectați, experți în domeniul lor de activitate, care își vor împărtăși cunoștințele și experiența cu participanții.

Unul dintre aceștia este Dr. Frank Möbius, Head of Technology Management and Forecast BMW Group, responsabil de scouting-ul tehnologic și previziuni în cadrul diviziei de cercetare a grupului BMW. El și echipa sa identifică, analizează și evaluează noi tendințe tehnologice din diferite industrii și asigură implementarea cu succes a acestora în cadrul companiei. În cadrul evenimentului, acesta va vorbi despre cum să identifici tendințele tehnologice și cum pot fi integrate acestea în industria auto. Acesta va abora în discursul său și un proiect de pionierat într-un domeniu care deschide noi posibilități în proiectarea și personalizarea automobilelor – prin proiectul BMW iX Flow, mașina își poate schimba aspectul în mod digital, doar prin simpla apăsare a unui buton.

Un alt speaker internațional de top va fi Kelsa Albert, Global People Development Manager în cadrul Farfetch Group și lector asociat la Universitatea London South Bank, ce are o experiență de 10 ani în programe de dezvoltare a carierei, diversitate, echitate și incluziune. Aceasta va oferi participanților insight-uri despre cum pot companiile să creeze o cultură în care angajații să poată prelua controlul dezvoltării lor profesionale, să aibă o mentalitate de creștere și să reușească în carieră.

În prezent Digital Experience Lead la Mondelez International, Hamish Stacy are o experiență de peste 15 ani în gestionarea unor branduri de consum larg din Australia, Noua Zeelandă, Europa și SUA. El va dezvălui cum branduri precum Cadbury, Oreo și Philadelphia își regândesc ecosistemele pentru a crea valoare pentru consumatori și comercianți prin intermediul inițiativelor obținute pe baza datelor consumatorilor.

Abdelfettah Sghiouar este Senior Cloud Developer Advocate în cadrul Google Cloud, iar anterior el a lucrat în centrele de date și infrastructuri din Maroc și Belgia. În cadrul summitului, acesta va discuta despre cele mai bune practici și abordări în arhitectura software și va oferi sfaturi despre implementarea soluțiilor cloud. Jean-Philippe Bempel, Java Champion si Senior Software Engineer la Datadog, are peste opt ani de experiență în sisteme de tranzacționare cu latență scăzută. Jean-Philippe va explica, în cadrul evenimentului, cum poate fi utilizat GC („Garbage Collection”, o funcție de recuperare a memoriei încorporată în limbaje de programare precum C# și Java) pentru a îmbunătăți performanța aplicațiilor și utilizarea resurselor.