autostrada1Tronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti este de maximă prioritate, intenţia fiind de a se avansa cât mai mult cu acest proiect, a afirmat pe 28 noiembrie ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

„Proiectul acesta Sibiu – Piteşti este pentru noi prioritatea zero şi dorim să avansăm cât mai mult cu acest proiect. La lotul patru, studiul geo este aproape terminat şi asta înseamnă că studiul de fezabilitate o să fie terminat în curând, iar după aceea vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile”, a declarat ministrul, cu ocazia unei vizite de lucru pe DN 7 – Valea Oltului.

În opinia sa, parcurgerea cât mai multor etape din proiect reprezintă o garanţie a faptului că nu se va mai reveni asupra lui. „Am vrut să începem şi vreau să dăm un semnal că a început, că nu mai vorbim despre acest proiect important, că începem să-l facem. (…) Intenţia noastră este să şi licităm capetele, ca să înceapă. Că un lucru odată început, e mai greu de oprit. (…) Un lucru odată început, eu zic că nu mai poate fi oprit”, a afirmat Sorin Buşe.

El a adăugat, în acelaşi context, că toate proiectele de infrastructură rutieră demarate de actualul guvern se regăsesc în Masterplanul general de transport. „Este Masterplanul care a fost iniţial elaborat de domnul Rus, a fost trecut prin Parlament, supus dezbaterii publice şi nu s-a scos nimic, nu s-a adăugat nimic. Acest Masterplan, aşa cum a fost preluat, a fost trecut prin guvern, dar nu s-a scos nimic, pentru că nu am vrut să redeschidem cutia Pandorei. (…) Din momentul în care am aprobat Masterplanul, lucrurile au început să curgă foarte repede, de asta aţi văzut valul ăsta de licitaţii (…). Vorbim de 1.000 de kilometri de autostradă şi drum expres, vorbim de foarte multe lucruri pe care începem să le facem, posibile datorită Masterplanului care asigură finanţarea. (…) Tot ce era şi trebuia lansat în intervalul ăsta a fost lansat până acum, deci nu este un lucru care să nu fie pornit, demarat”, a mai spus Sorin Buşe. AGERPRES