Sonimpex Topoloveni, singurul producător român invitat la seminarul Comisiei Europene dedicat Indicaţiei Geografice Protejate

magiun_topoloveniSonimpex Topoloveni a fost singurul producător român invitat de Comisia Europeană la evenimentul dedicat produselor cu Indicaţie Geografică, organizat la Pavilionul Uniunii Europene de la Centrul Expoziţional din Milano, au anunţat reprezentanţi ai companiei.

Sonimpex Topoloveni a participat ca producător al Magiunului de prune Topoloveni, singurul produs din România care a primit recunoaşterea autenticităţii, tradiţionalităţii şi calităţii la nivel european prin certificarea Indicaţie Geografică Protejată acordată în anul 2011.

Specialiştii Comisiei Europene au apreciat că scopul acordării unei Indicaţii Geografice pentru un produs are rolul de a dezvoltă zona din care provine acesta şi nu de a pune bariere liberei circulaţii a bunurilor. Prin dezvoltarea rurală a zonei din care provine un produs se evită depopularea şi se asigură păstrarea şi continuarea tradiţiilor locului. Acest lucru va duce la crearea unui fenomen din care vor câştiga atât producătorii cât şi consumatorii.

Invitaţii Comisiei Europene au precizat că acordarea Indicaţiei Geografice are rolul de a proteja un produs, care deşi aparţine unei tradiţii locale, va fi perceput ca valoros la nivel global, tocmai prin această specificitate şi unicitate.

În domeniul calităţii nutriţionale deosebite, specialiştii Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N.C.Paulescu, au precizat că magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat.

Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanţi, fără gluten. Sonimpex Topoloveni, cu Magiunul de prune Topoloveni şi gama Topoloveana de produse fără zahăr adăugat, din fructe, legume şi petale de flori, este furnizor al Casei Regale a României. AGERPRES