Networkingul reprezintă unul dintre obiectivele de bază pentru fiecare dintre noi atunci când participăm la evenimente sociale, profesionale sau de afaceri. Cu toate acestea, adesea ne confruntăm cu provocarea de a ne conecta cu persoanele de care avem nevoie sau cu cele care ne interesează. Pentru a afla mai multe despre modalitățile utilizate de participanți în procesul de cunoaștere a noilor persoane, EventsOnline.ro a desfășurat un sondaj care a dezvăluit câteva informații interesante.

Potrivit rezultatelor obținute, s-a constatat că 23% dintre respondenți preferă să caute printre ceilalți participanți o cunoștință comună care să îi introducă. Această abordare se bazează pe ideea că având o legătură comună cu o altă persoană, se creează mai ușor o conexiune și se facilitează interacțiunea inițială. Aceasta poate fi o modalitate eficientă de a iniția conversații și de a stabili legături solide cu alte persoane.

În schimb, 9% dintre participanți aleg să apeleze la organizatorii evenimentului pentru a le facilita întâlnirea cu persoanele de interes. Această metodă oferă avantajul că organizatorii sunt familiarizați cu participanții și pot identifica potriviri potențiale în funcție de interesele și obiectivele fiecăruia. Organizatorii pot fi o resursă valoroasă în crearea de conexiuni și în facilitarea interacțiunilor relevante pentru participanți.

Cu toate acestea, majoritatea respondenților, adică 68%, preferă să treacă direct la acțiune și să se prezinte singuri celorlalte persoane. Această abordare implică inițiativa personală și curajul de a aborda direct persoanele pe care le consideră interesante sau relevante pentru scopurile lor. Deși poate fi mai dificilă și presupune o mai mare deschidere și abilități de comunicare interpersonală, această metodă oferă oportunitatea de a avea controlul asupra interacțiunii și de a-ți prezenta în mod direct obiectivele, experiența și interesele.

***

EventsOnline.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsOnline, aici, și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.