Softbinator Technologies, o companie românească de dezvoltare de software, anunţă intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Compania îşi propune ca acţiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacţionare CODE, să fie listate la BVB până la sfârşitul anului. Înainte de listare, Softbinator Technologies va efectua un plasament privat pentru atragerea de capital în vederea expansiunii companiei la nivel internaţional.

„Investitorii au fost mereu în atenţia noastră, încă de la începuturile companiei. În patru ani de la lansarea Softbinator Technologies, am reuşit să atragem lângă noi antreprenori şi parteneri de afaceri de renume – Andrei Pitiş şi Bittnet Group, care ne-au ajutat să ne definim viziunea. Suntem una dintre companiile de dezvoltare software cu cea mai rapidă creştere din Europa, dar nu vrem să ne oprim aici. Prin urmare, decizia de a lista Softbinator Technologies şi de a accelera dezvoltarea companiei cu sprijinul investitorilor Bursei de Valori Bucureşti este un pas firesc în evoluţia noastră”, a declarat Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies.

Softbinator Technologies este specializată în proiectarea, dezvoltarea şi lansarea de soluţii şi produse software inovatoare. Fondată în 2017 de Daniel Ilinca, Softbinator Technologies are în prezent o echipă de 100 de dezvoltatori de software, ale căror soluţii sunt utilizate de companii din SUA, Europa (Marea Britanie, Germania, România), Orientul Mijlociu (Israel) şi Asia (Singapore). Clienţii companiei sunt jucători globali activi în sectoare precum auto, educaţie, lifestyle, sănătate, plăţi electronice, gaming şi bănci. Softbinator Technologies are echipe în Bucureşti şi Constanţa şi intenţionează să utilizeze capitalul atras de la investitorii BVB pentru a-şi extinde prezenţa la nivel internaţional prin deschiderea de birouri în SUA şi Israel.

Înainte de listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, Softbinator Technologies va realiza un plasament privat în cadrul căruia va oferi investitorilor 10% din acţiunile proprii. Compania intenţionează să atragă aproximativ 6 milioane lei şi are în vedere o evaluare de aproximativ 60 de milioane de lei după încheierea plasamentului privat. Pe lângă finanţarea expansiunii la nivel internaţional, infuzia de capital va alimenta investiţiile în cercetare şi dezvoltare în blockchain şi cloud (DevOps), precum şi lansarea de noi linii de afaceri în aceste domenii. Softbinator Technologies intenţionează să utilizeze în mod activ, în viitor, finanţarea prin piaţa de capital pentru realizarea de potenţiale tranzacţii de M&A pe piaţa românească.

În urma listării, Daniel Ilinca va deţine 44,7% din companie, Bittnet Systems 22,5% din acţiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) şi Andreea Popa (CFO) va deţine 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiţii al renumitului antreprenor în IT, Andrei Pitiş, va deţine 9%, în timp ce investitorii BVB vor deţine 10% din acţiunile CODE. În vederea pregătirii pentru listarea pe piaţa AeRO, în aprilie 2021, acţionarii companiei au numit un Consiliu de Administraţie format din trei membri: Andrei Pitiş, Preşedinte, Daniel Ilinca, Vicepreşedinte şi Cristian Logofătu, Membru.