benmaghnia_sofianeNoul director general al Holcim România va fi algerian-canadianul Sofiane Benmaghnia, în vârstă de 39 de ani, care va prelua conducerea producătorului de ciment la 1 aprilie, în locul lui Francois Petry, care a fost numit director general al subsidiarei LafargeHolcim din Regatul Unit.

Sofiane Benmaghnia a fost director general al Meftah Cement Operations, Aggregates & Concrete în Algeria din 2011, iar anterior a ocupat poziţia de director financiar al Lafarge Betoane și Agregate în Orientul Mijlociu timp de trei ani. El a intrat în grupul LafargeHolcim în anul 1999 ca analist financiar. El și-a construit astfel cariera pe diferite piețe în care grupul activează, respectiv America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa și Europa, îndeplinind atât roluri strategice, cât și operaționale, și acumulând peste 16 ani de experiență în industria cimentului.

„Parte a grupului, Holcim România este una dintre companiile cu performanțe foarte bune. Echipa din România, alături de oportunitățile pe care noul Grup le aduce – cercetare și capacitate de inovare, expertiză globală, capital financiar solid – va continua acest trend ascendent. Îmi asum angajamentul de a păstra poziția Holcim România ca o companie care creează valoare pentru toate părțile interesate, de la angajați la clienți, parteneri și comunități”, a declarat Benmaghnia.

Noul director general este licențiat în Comerț la Universitatea din Tunisia, deține o certificare în contabilitate de gestiune de la Universitatea Concordia din Montreal (Canada), precum și un executive MBA de la Universitatea Sherbrooke din Canada.

Holcim deţine în România două fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are circa 800 de angajați. Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, constituit în urma fuziunii de anul trecut dintre Lafarge și Holcim.