socarCompania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a investit până în prezent 50 de milioane de euro în România şi va aloca o sumă similară în următorii 2-3 ani pentru extinderea reţelei de benzinării, a declarat Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al SOCAR.

„Avem cu siguranţă planuri de extindere în România. Am deschis 32 de benzinării în România, am făcut investiţii de 50 milioane euro în economia din România şi am angajat circa 400 de persoane. Însă plănuim să facem mai mult de atât, iar primul pas va fi să creştem numărul staţiilor de alimentare cu carburant şi al volumului de vânzări pe piaţa locală. Mai precis, până la sfârşitul acestui an vom deschide 3 sau 4 noi benzinării. Iar în cursul anului viitor reţeaua va creşte cu încă 10 staţii. Şi vom continua aşa încă trei-patru ani, să inaugurăm câte zece benzinării pe an în România”, a spus Vitaliy Baylarbayov.

Reprezentantul SOCAR spune că o parte din benzinării vor fi construite de la zero, iar altele vor fi cumpărate şi rebranduite. Compania nu are în plan să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească, pe care o consideră „o piaţă mare, promiţătoare”, dar va continua extinderea.

„De la nivelul de 32 de benzinării ne gândim să creştem numărul acestora până la 150-200 benzinării, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii ţări, însă în special în partea de nord, aici în Capitală dar şi în alte oraşe mari”, a mai declarat Vitaliy Baylarbayov.