Smartphone-urile ieftine vor duce cheltuielile cu aplicațiile la peste 100 de miliarde de dolari, în 2020

smartphone1Veniturile realizate de magazinele de aplicații mobile din întreaga lume vor ajunge la 101 miliarde de dolari în 2020, de la 50,9 miliarde de dolari în 2016, pe măsură ce smartphone-urile se ieftinesc, iar abonamentele de date devin mai accesibile, atrăgând și mai multe persoane din țările în curs de dezvoltare, arată un studiu realizat de furnizorul de date App Annie.

Într-un raport publicat miercuri, App Annie estimează că baza utilizatorilor de smartphone-uri va ajunge la 6,2 miliarde în 2020, de la 2,6 miliarde în prezent, grație unei creșteri puternice pe piețe precum India, Indonezia, China, Mexic, Brazilia și Turcia. De asemenea, venitul generat per dispozitiv va crește până la 16,2 dolari în 2020, de la 15,4 dolari în prezent, ca urmare a cheltuielilor în America, Europa și Orientul Mijlociu.

“Pentru multe din aceste persoane, smartphone-ul este primul și poate singurul dispozitiv conectat la internet. Aplicațiile care vor avea rezultate bune sunt cele care vor oferi utilitate și valoare reală”, a declarat Danielle Levitas, vice-președintele diviziei de cercetare de la App Annie.

Chiar dacă jocurile vor reprezenta majoritatea cheltuielilor, ponderea lor ar urma să scadă până la 74%, de la 85% în prezent. În schimb, cea mai mare creștere o vor înregistra aplicațiile de music streaming, video streaming și dating, ca urmare a ieftinirii abonamentelor pentru hardware și date mobile.

În topul magazinelor de aplicații, iOS va rămâne lider în funcție de veniturile realizate, în timp ce Google Play și magazinele Android își vor majora avansul în ceea ce privește numărul de aplicații descărcate ca urmare a proliferării dispozitivelor. App Annie estimează că numărul de descărcări anuale combinate va ajunge la 284 de miliarde în 2020, de la 111 miliarde anual trecut. AGERPRES