Smart Touch Technologies, start-up de deep tech, lansează platforma Apollo, cel mai complex produs din piață care automatizează procesele și procedurile ce implică documente (facturi, chitanțe, contracte, avize de însoțire a mărfii, foi de parcurs, comenzi de transport etc.), fie că vorbim despre emitere, procesare sau recepție. Mai exact, Apollo extrage, procesează, validează și face schimb de date între mai multe organizații și sistemele lor, chiar dacă sunt diferite, în mod automat, aproape instantaneu și cu o acuratețe de până la 99%.

”Contextul socio-economic în care trăim este extrem de dinamic și în permanentă schimbare, de aceea timpul și resursa umană sunt foarte importante. Pentru a le folosi cât mai eficient într-o companie, am creat Apollo, cea mai complexă platformă care automatizează procesarea manuală și repetitivă a documentelor dintr-o companie, o acțiune care generează costuri, timp mare de procesare, erori și demotivarea angajaților. Astfel, automatizarea acestor procese înseamnă scalarea business-ului, pentru că oferă viteză, acuratețe, minimizarea erorilor, reducerea costurilor. Mai simplu spus, eficacitate și eficiență, întrucât poți procesa mult mai multe documente cu același număr de angajați”, spune Decebal Popescu, co-fondator şi managing partner Smart Touch Technologies.

Pentru dezvoltarea platformei Apollo, compania a investit peste 350.000 euro, bani proveniți din fonduri proprii, iar cei 2 co-fondatori, Decebal Popescu și Octavian Radu, estimează că, până la sfârșitul anului, valoarea investiției va depăși 500.000 euro.

”Cu acest produs, construim primul ecosistem digital în care companiile pot face schimb de date într-un mediu sigur, direct, automatizat, bazat pe inteligență artificială, cu costuri mai mici și precizie și productivitate mai ridicate. Este o platformă self-serving, no code, personalizabilă de către utilizator, dezvoltată cu ajutorul Artificial Intelligence și a Machine Learning”, adaugă Octavian Radu, co-fondator şi CEO Smart Touch Technologies.

Apollo are mai multe atuuri, care îl fac printre cele mai complexe produse de pe piață:

  • înțelege textul din orice tip de document (facturi, contracte, avize de însoțire a mărfii, foi de parcurs și orice alt document, inclusiv CV-uri), în orice format (pdf, jpeg, png, docx etc);
  • separă pe categorii documentele cuprinse în fișiere mari, care conțin mai multe tipuri de documente;
  • folosește Hybrid Extraction Technology, adică poate face atât analiză spațială cât și semantică pe textul documentului;
  • prin feature-ul Data Comprehension, Apollo interpretează datele recunoscute pe baza  cunoștințelor auto dobândite anterior, pentru rezultate mai fiabile, și continuă să învețe, pe baza ajustărilor făcute de utilizator;
  • grupează automat în ”dosare” documentele ce conțin date aferente aceleiași tranzacții (de exemplu, factură + chitanță + aviz de transport);
  • utilizatorii pot crea SmartFlows, procese 100% personalizate, bazate pe nevoile specifice ale fiecărei companii. Acestea sunt  construite prin simple acțiuni de Drag&Drop, din bucăți de procese numite SmartBites.

Apollo se adresează companiilor și organizațiilor medii și mari, care procesează lunar peste 1,000 de pagini de documente; integratorilor sau prestatorilor de servicii (financiar-contabile, HR, audit, optimizarea proceselor, transformare digitală etc) dedicate companiilor și organizațiilor de orice nivel; companiilor și organizațiilor mici și medii, care pun accent pe digitalizare, transformare digitală și optimizarea proceselor dar și autorităților care procesează lunar un volum important de documente.