Skype ar putea fi utilizat direct din browserul de Internet

skype-websiteSkype este una dintre cele mai utilizate aplicaţii atât pe PC şi Mac, cât şi pe platformele mobile pentru cei care vor să comunice cu cei din cercurile de cunoscuţi. Dacă până acum accesarea serviciilor Skype se putea face doar prin aplicaţiile Microsoft, proprietarul acestui serviciu vrea să aducă Skype direct în browserul de internet. Şi nu doar prin browserele lor de internet, ci şi prin ale rivalilor. Ba chiar colaborează cu Google pentru a face Skype uşor de utilizat, dar şi cu alte companii pentru finalizarea setului de tehnologii ORTC (Object Real-Time Communications), gândite să permită comunicaţii audio şi video în timp real fără a mai fi necesară instalarea de componente plugin suplimentare.

Testat iniţial doar cu un grup restrâns de utilizatori din Statele Unite şi Marea Britanie, serviciul Skype for Web poate fi accesat acum din toate regiunile lumii, permiţând utilizatorilor să comunice cu prietenii din reţeaua Skype direct din tab-ul deschis cu browser-ul web.

Gândit ca o alternativă cu funcţii de bază a clientului Skype pentru dispozitive mobile şi PC-uri desktop, portalul Skype for Web Beta are în primul rând menirea de a facilita sesiuni de mesagerie instant cu alţi utilizatori Skype. Pentru apeluri video şi audio este însă necesară descărcarea unei componente plug-in sau extensie, compatibilă cu sistemul de operare şi web browser-ul instalat.

Încă aflat la stadiu beta, Skype for Web nu oferă suport complet decât pentru unele browsere şi sisteme de operare. Spre exemplu, utilizatorii de portabile Chromebook au deocamdată funcţional doar suportul pentru mesagerie instant, sistemul de operare Chrome OS nesuportând componentele plugin necesare.