KPMG în România, lider în transformarea afacerilor și consultant de încredere în inovație, a anunțat încheierea unui parteneriat cu Skyline Drones, un important furnizor de servicii de monitorizare și inspecție aeriană cu ajutorul dronelor.

Prin intermediul acestui parteneriat, KPMG poate oferi clienților săi alternative inovatoare la activitățile care, până de curând, au fost realizate în mod tradițional și cu utilizare intensivă a forței de muncă, precum și soluții la provocările abordate până în prezent într-un mod limitat. Inspecțiile cu ajutorul dronelor deschid orizonturi noi, economisesc timp și efort și prezintă un grad ridicat de precizie. Acestea sunt destinate în special unor industrii precum agricultura, energia, telecomunicațiile, petrolul și gazele, precum și construcțiilor civile și industriale.

Richard Perrin, Head of Advisory, KPMG în România, explică: „Pe lângă serviciile tradiționale de consultanță, KPMG își extinde oferta cu soluții inovatoare pentru a sprijini afacerile clienților, ajutându-i să își dezvolte operațiunile și să facă față provocărilor strategice și operaționale. Parteneriatul cu Skyline Drones este un mod de a adăuga tehnologie și soluții inovatoare la oferta noastră către clienți. Acestea sunt din ce în ce mai solicitate pe piață, consolidate de circumstanțele actuale generate de pandemia COVID-19.”

Ciprian Iorga, Fondator, Skyline Drones adaugă: „Inspecția cu ajutorul dronelor, care utilizează vehicule aeriene fără pilot (UAV), devine rapid metoda preferată de inspecție și monitorizare vizuală într-o gamă largă de industrii. Inspecția aeriană cu ajutorul dronelor este cea mai sigură alternativă la orice metodă clasică de monitorizare și inspecție vizuală, cu personal de la sol, și tot mai multe companii digitalizate încep să realizeze și să înțeleagă avantajele includerii inspecției cu ajutorul dronelor în bugetele lor anuale. Plecând de la experieța dobândită până în prezent, serviciile pe care ne vom concentra vor fi cele de agricultură de precizie, identificare de defecte (vizuale și termale), masurători cu ultrasunete (UT measurements), inspecții LIDAR, modele 3D & fotogrametrie și tururi virtuale”.

Datorită experienței vaste a KPMG în planificarea strategică și operațională, Skyline Drones va putea sprijini întreprinderile nu numai în furnizarea de servicii de inspecție aeriană, ci și în punerea în aplicare pe plan intern a unor servicii complete de monitorizare și inspecție cu ajutorul dronelor .