Skoda aniversează producţia a 18 milioane de autovehicule

skoda-18-milioaneSkoda a produs autovehiculul cu numărul 18 milioane începând cu anul 1905. Automobilul aniversar, o Skoda Superb Combi în nuanţa Alb Candy, a ieşit de pe linia de producţie a fabricii Skoda din Kvasiny.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Skoda, Bernhard Maier, membru al Consiliului de Administraţie Skoda, responsabil pentru Producţie, Michael Oeljeklaus şi Preşedintele Sindicatului KOVO, Jaroslav Povšík au fost martorii acestui eveniment. Noul Preşedinte al Consiliului de Administraţie Skoda, Bernhard Maier, a folosit ocazia pentru a vizita pentru prima oară unitatea de producţie din Boemia de Est.

Fabrica din Kvasiny este supusă în prezent modernizării şi extinderii, cu cea mai mare amploare din istoria sa, Skoda investind în acest sens 7 miliarde de coroane. În următorii ani, capacitatea de producţie a unităţii din Boemia de Est va creşte la 280.000 de autovehicule pe an. Pentru aceasta, vor fi create până la 1.300 de locuri de muncă.

Noua hală-pilot a fost deschisă cu ocazia vizitei la Kvasiny. În aceeaşi zi, acolo au început să lucreze 50 de angajaţi Skoda. Kvasiny este una dintre cele 3 unităţi de producţie Skoda din Republica Cehă. Alături de Skoda Yeti, de pe liniile de producţie de aici ies modelele Skoda Superb şi Superb Combi. În viitor, un rol important îl va juca aici şi producţia modelelor SUV. În anul 2015, la unitatea din Kvasiny au fost produse circa 150.000 de automobile Skoda. Momentan la unitatea de producţie sunt angajate 4.500 de persoane, aceasta fiind astfel unul dintre cei mai mari angajatori industriali din regiunea Hradec Kralove.