Singapore, cel mai atractiv oraş pentru a lucra în timpul pandemiei

Singapore, Copenhaga şi Helsinki sunt cele mai bune trei oraşe pentru găsirea unui loc de muncă în 2020.

Studiul realizat de FutureLearn, o platformă de învăţare online bazată pe pedagogia socială, utilizează date şi statistici menite să determine cele mai bune oraşe în care este bine să se lucreze la ora actuală.

Lansat la sfârşitul anului 2019, acest proiect a fost bulversat pe parcurs, din cauza pandemiei COVID-19. Dintr-un motiv întemeiat, deoarece criza de sănătate a schimbat profund viaţa personală a tuturor, dar şi perspectivele viitoare şi cariera internaţională.

Ca reacţie, autorii studiului au decis să combine cifre de dinainte şi de după punerea în aplicare a măsurilor de luptă împotriva coronavirusului. Astfel, ei oferă o imagine de ansamblu reală a situaţiei, pe baza datelor care raportează cele mai bune oraşe în care se poate lucra în aceste vremuri atipice.

Singapore se evidenţiază ca fiind cel mai bun oraş pentru găsirea unui loc de muncă în 2020, urmat de Copenhaga, Helsinki şi Oslo. Oraşe din Asia de Est, cum ar fi Seul, Hong Kong şi Tokyo, sunt, de asemenea, în fruntea clasamentului, deoarece impactul COVID-19 asupra economiei lor este cel mai mic, datorită politicilor guvernamentale.

Londra, San Francisco şi Minneapolis oferă cele mai bune oportunităţi pentru tineri. Dubai, Varşovia, Praga şi Cracovia au cele mai mici rate ale şomajului. Graz, Leipzig şi Adelaide sunt oraşele cu cel mai bun cost de viaţă.