Grupul de companii Zentiva in Romania marchează 60 de ani în producția de medicamente în România. Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în capitală. Toate entitățile locale deținute de Zentiva în România au raportat o cifră de afaceri de 203 milioane de Euro în 2021, care plasează grupul în topul producției de medicamente.

„Zentiva a trecut prin transformări majore în cei 60 de ani de existență. Cu precădere, ultimii 30 de ani reprezintă reinventarea sa într-un producător modern de generice accesibile, de înaltă calitate. Deși a rămas pe același amplasament de la fondare, puține mai pot fi recunoscute din fabrica noastră în urma investițiilor de 44 milioane Euro realizate doar în ultimii 12 ani. Păstrăm  cultura responsabilității în producția de medicamente, tradiția, pasiunea și experiența pentru a le transfera în viitor, cu același angajament de a sprijini milioane de pacienți, medici, angajați, parteneri, comunități și un viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți”, a declarat Simona Cocoș, Directorul General Zentiva România și Republica Moldova.

Grupul va continua să investească anual în extinderea producției de medicamente la cele două fabrici din București, investiții cu precădere în tehnică și tehnologie de producție de ultimă oră. În 2021 compania  a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine. În perioada următoare, Zentiva intenționează să accelereze lansarea de noi medicamente pentru afecțiuni din cardiologie, oncologie, sistem respirator și diabet, care să asigure pacienților de azi și de mâine opțiuni terapeutice moderne.

De asemenea, Grupul își reconfirmă angajamentul de a asigura un viitor sustenabil misiunii companiei într-o lume mai sustenabilă. Fabricile Zentiva din Romania folosesc 100% energie verde, iar la nivel de grup, inclusiv in România, s-a stabilit obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al amprentei de carbon până în 2030. Sub inițiativa PlanetZ, compania vom continua proiectele de reducere a utilizării de resurse și vom optimiza volumul de deșeuri din producție și operațiunile curente. În plus, compania își va menține angajamentul pentru mediu prin acțiuni în comunitate, ajutând la reabilitarea zonelor defrișate, o contribuție începută în 2019 și care va ajunge anul acesta la 47.000 de arbori plantați în zona Munților Făgăraș numai în perioada 2019-2022.