Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar, timp în care a a activat în diverse industrii, Elena Dragu este noul Chief Financial Officer al Siemens Healthineers România, venind în această poziție după mai mult de 15 ani în Siemens AG. Din acest rol ea va fi responsabilă de managementul financiar și de strategiile financiare ale diviziei locale a Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experiență în domeniu.

Suntem încântați să avem pe cineva cu experiența și expertiza Elenei Dragu în echipă și suntem convinși că va contribui semnificativ la consolidarea poziției noastre pe piață locală. Elena va coordona și superviza activitățile financiare ale Siemens Healthineers în România, asigurând o gestionare eficientă a bugetelor și a resurselor financiare, precum și o bună colaborare cu echipele de management local și regional. Împreună cu echipa financiară, ne propunem să dezvoltăm soluții și strategii adaptate pieței românești, respectând reglementările fiscale și financiare locale și internaționale”, a spus Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Elena Dragu și-a construit o carieră solidă, lucrând pentru mai multe corporații multinaționale, în diverse roluri de care i-au permis să se implice activ în succesul financiar al  companiilor pentru care a activat. Proiectele în care s-a implicat de-a lungul parcursului său profesional i-au permis să acumuleze experiență și în arii precum automatizarea și digitalizarea business-urilor, risk&change management sau demersuri de transformare organizațională.

La preluarea poziției, Elena Dragu a declarat: „Este un pas important pentru mine  preiau poziția de CFO la Siemens Healthineers România. Sunt încântată  fac parte dintr-o echipă de profesioniști implicați și talentați, care își dedică energia și pasiunea pentru a oferi soluții inovatoare și de calitate pentru pacienți și clienți. În cadrul echipei, ne vom concentra pe îmbunătățirea proceselor financiare, pe creșterea eficienței și pe identificarea oportunităților de creștere a profitabilității pentru Siemens Healthineers România. Dat fiind contextul de piață competitivă, cu mare potențial de creștere, focusul nostru va fi și pe identificarea de soluții optime de finanțare pentru clienții noștri, astfel încât împreună să ne atingem obiectivele de dezvoltare.

Experiența relevantă în domeniul taxelor îi va permite Elenei Dragu să alinieze strategia fiscală la obiectivele financiare globale ale Siemens Healthineers, asigurându-se totodată de respectarea reglementărilor fiscale în domeniu existente atât la nivel local cât și la nivel global.

În plus, datorită background-ului în management financiar, inclusiv pe zona de fuziuni și achiziții, Elena Dragu va supraveghea aspectele financiare ale oricăror fuziuni, achiziții sau alte tranzacții pe care Siemens Healthineers România le întreprinde, inclusiv evaluarea potențialelor tranzacții, termenii de negociere, având drept prioritate protejarea intereselor financiare ale companiei.