Shachar Shaine revine la conducerea URBB

shaine_shacharShachar Shaine ocupă din nou, de la 1 februarie, funcţia de preşedinte al producătorului de bere United Romanian Breweries Bereprod (URBB), companie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2010. Shaine a preluat mandatul de preşedinte al URBB de la Hezy Ovadia, care a ocupat această funcție timp de 5 ani, din ianuarie 2011 până în prezent.

“Obiectivele pe care mi le-am propus pentru acest mandat sunt consolidarea poziției companiei pe piața berii, urmată firesc de creșterea sănătoasă a vânzărilor, printr-o strategie susținută la nivelul extinderii de portofoliu și a activității URBB în România”, a declarat Shachar Shaine.

Shachar Shaine, 47 de ani, a absolvit Universitatea Technion din Haifa. Are o experiență de peste 17 ani în marketing și vânzări în domeniul FMCG și domeniul planificării proiectelor industriale. Aflat în România încă din 1999, Shaine a mai ocupat timp de trei ani poziţia de marketing vice-president URBB şi apoi încă doi ani a fost marketing & sales vice-president URBB, informează sursa citată. Din 2004 până în 2010, a ocupat funcţia de preşedinte și director general al companiei.

În 2008 a ocupat funcția de președinte al Asociației Berarii României, organizație ce reprezintă interesele profesionale ale industriei producătoare de bere din România. În iunie 2009 a fost desemnat președinte al Consiliului Investitorilor Străini, o asociație a celor mai importanți investitori străini din România, înființată în 1997.

Fabrica de bere URBB are o capacitate de producţie de 2,1 milioane hectolitri şi peste 700 de angajaţi. URBB asigură peste 4.000 de locuri de muncă direct şi indirect, prin sistemul de dealeri, distribuitori şi furnizori.