Obținerea de asistență pentru sănătatea mintală poate fi destul de costisitoare. Cu toate acestea, noile date oferite de startup-ul în domeniul sănătății mintale MYNDUP arată că asigurarea de servicii de terapie, consiliere sau instruire lucătorilor este cheia pentru o bunăstare mintală la locul de muncă.

Datele au fost preluate din 3,500 sesiuni rezervate cu MYNDUP și arată că implicarea în serviciile de sănătate mintală diferă considerabil de la personale fizice la cele juridice. De exemplu, doar 22% dintre persoanele fizice în 2020 au rezervat mai mult de o sesiune cu un medic calificat. Este o imagine complet diferită atunci când rezervarea se face de către întreprinderi. Un uimitor 61% a făcut mai mult de o rezervare anul trecut, în timp ce 31% a continuat să facă cel puțin cinci rezervări.

Joel Gujral, fondator și CEO la MYNDUP, a declarat: „Aceste cifre arată că este mai accesibil sprijinul pentru sănătatea mintală dacă este oferit de angajator. De asemenea, companiile își pot ajuta lucrătorii să găsească sprijinul potrivit pentru a se adapta, ceea ce duce la beneficii uriașe atât pentru afacere, cât și pentru lucrătorii săi. De exemplu, 92% dintre angajații unei firme de avocați au raportat stres și anxietate reduse după ce au utilizat servicii de consiliere și 100% au văzut o creștere a încrederii și a productivității.”

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Resurse Umane, GlobalHRManager.ro