Sergiu Manea va fi noul CEO al BCR

Manea_sergiuTomas Spurny își încheie mandatul de CEO al cele mai mari bănci din țara noastră, BCR, la sfârșitul acestei luni, iar în locul lui va veni Sergiu Manea, în prezent vicepreședinte pentru Corporate Banking și Piețe de Capital.

Spurny a decis să demisioneze pentru a da curs altor oportunități profesionale în țara natală (Cehia), dar putem spune și că și-a încheiat misiunea de restructurare pe care a avut-o de la bun început la cârma BCR. Chiar dacă banca mai are de eliminat credite neperformante și de eficientizat anumite departamente, Spurny a reușit să scoată BCR din criza NPL și să restructureze activitatea generală a băncii.

“În ceea ce mă priveşte, după ce mi-am petrecut peste jumătate din cariera mea profesională în diverse poziţii manageriale în străinătate, aştept cu nerăbdare să mă întorc la Praga, oraşul meu de origine, unde am decis să dau curs unei alte oportunităţi de a ocupa o poziţie managerială”, spune Tomas Spurny.

Sergiu Manea s-a alăturat BCR odată cu revenirea sa în România în anul 2012, continuând o carieră de peste cincisprezece ani la nivel internaţional, în roluri manageriale de investment şi corporate banking. Înaintea mandatului actual, a fost Managing Partner al Ithuba Capital, o compnaie de consultaţă pentru investiţii private cu sediul în Viena, Austria.

Între 2005 şi 2010, a fost Managing Director, Head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria Creditanstalt. Anterior, începând cu anul 2000 a îndeplinit mai multe roluri în domeniul Pieţelor Financiare la ABN AMRO Bucureşti şi Londra. Sergiu Manea şi-a început cariera printr-o serie de poziţii deţinute în cadrul unor institutţii financiare precum ING Bank România, Citibank România şi Bank Austria Creditanstalt în Bucureşti, România.