Seedblink listează în premieră primul startup din verticală TMT (Tehnologie, Media și Telecomunicații). Runda este condusă de fondul Roca X ca lead-investor.

Benefito Mobile este primul operator de tip MVNO din România care schimbă modelul de business în domeniul telecom, poziționându-se și ca un marketplace în relația dintre consumatori și retaileri. Prin această cartelă, utilizatorii vor putea primi credit pentru mobil la achiziția de produse și servicii de la firmele partenere. Un alt diferențiator pentru piața din România este modul de tarifare, acesta fiind în lei și nu în euro.
Operatorii mobili virtuali (MVNO) nu dețin propria rețea de telefonie mobilă, ci utilizează infrastructura unui operator mobil tradițional, Benefito Mobile folosindu-se de rețeaua Telekom România Mobile Communications. De asemenea, Benefito Mobile colaborează cu Bonusway și Cashback World, platforme internaționale de cash back care au parteneriate cu sute de retaileri.
Lansarea Benefito Mobile vine în contextul în care operatorii mobili virtuali s-au dezvoltat de peste zece ani în Europa de Vest, reprezentând între 10% și 40% din numărul de utilizatori de telefonie mobilă în funcție de țară.

Printre fondatorii Benefito Mobile se numără Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputați specialiști din telecomul românesc, cu experiență de 40, respectiv 30 de ani, în domeniu. De altfel, cei doi au lansat împreună în 2012 Veridian – primul operator mobil virtual din România de tip Mobile Virtual Network Enabler.
Conducerea Benefito Mobile preconizează că businessul va înregistra o cifra de afaceri de 700.000 EUR anul acesta. De asemenea, cofondatorii Benefito Mobile mizează să atingă o cota de 2-3% din piață de telefonie mobilă până la sfârșitul lui 2025. În cinci ani, veniturile anuale ar putea ajunge la 15 milioane de euro și un profit brut de aproximativ 5,6 milioane de euro.
Suma targetată de Benefito Mobile pentru această rundă este de 300.000 EUR, dintre care 150.000 EUR este participarea fondului Roca X, și restul de 150.000 EUR sunt disponibili acum pentru investitorii privați înregistrați pe platformă.
În schimbul acestei finanțări de 150.000 EUR prin Seedblink, fondatorii Benefito Mobile vor ceda 14.000 de acțiuni care reprezintă 7,25% din capital. Investiția va finanța lansarea primei cartele preplătite din România în al doilea trimestru din 2021, prin care clienții primesc credit pe mobil atunci când achiționează produse și servicii.

Cum devi investitor pe Seedblink?
  1. Înregistrează-te ca si investitor

Alătură-te comunității Seedblink de investitori. Înregistrarea ca investitor durează 1 minut, este gratuită, și nu vine cu nicio obligație de a investi. Completează-ți profilul cu toate informațiile cerute pentru a putea vedea campaniile active.

  1. Analizează oportunitățile de equity crowdfunding

Poți, de asemenea, să soliciți informații suplimentare sau să interacționezi direct cu antreprenorii folosind forumul Seedblink de discuții.

  1. Investește – tichet minim 2500 EUR

Odată ce iti arăți dorința de a investi prin apăsarea butonului, vei trece printr-un proces de legalizare a demersului, prin semnarea unor acte, iar plata nu va fi efectuată decât după închiderea rundei de finanțare și după înființarea SPV-ului aferent, unde se va prezenta și dovada aportului la capitalul social.