Potrivit unui raport al companiei Activize, investiţiile în România de la investitori de tip angel şi prin crowdfunding s-au ridicat la circa 18 milioane de euro anul trecut. Mai mult de jumătate din această sumă a fost atrasă de Seedblink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din Europa de Sud-Est, atât ca sume tranzacționate cât și ca număr de investitori.

Seedblink a facilitat 48% din rundele de equity crowdfunding din România în 2020, 26 din 54 având loc pe platforma de finanţare participativă. În 2020, nu mai puțin de 3.000 de investitori din 12 ţări și-au reunit forțele cu Seedblink pentru a deveni business angels şi susţinători ai ecosistemului tehnologic.

Împreună cu partenerii săi, echipa Seedblink a strâns anul trecut mai mult de 9 milioane euro (din care 51% prin finanţare participativă participativă), pe 14 verticale diferite din industrie:

 • Artificial Intelligence/ Machine Learning: SecurifAI
 • Big Data: Soleadify
 • Cybersecurity: Cyscale
 • CleanTech: EcoTree, R-CREATE
 • E-Commerce: Cartloop
 • EdTech: EverToys, Kinderpedia, Brio, VoxiKids, IziBAC
 • Enterprise Software: Ringhel, Cassa, Crikle
 • Gaming: Quarks Interactive
 • HR-Tech: Code of Talent, Jobful
 • Internet of Things/Industry 4.0: KFactory, AMSIMCEL
 • Marketing Tech: MOCAPP
 • MedTech: SanoPass, Oncochain
 • HoReCaTech: IaLoc, Comarket

Pentru a crea o piață pentru noile produse SeedBlink și a le potrivi cu apetitul diferențiat al diverselor categorii de investitori, pe platformă au fost introduse două categorii de investitori. Astfel, există categoria ELITE (pentru susținătorii cu peste 25.000 EUR investiți în total) și categoria CLASSIC (peste 10.000 EUR investiți în total) – cu diverse beneficii.

Comunitatea în plină expansiune a SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de selecția de startup-uri din tehnologie fondate de echipe pasionate, cu idei inovatoare, impact social real și potențial de scalare internațională.

2021 a început cu noi campanii în derulare pe Seedblink

Listarea privata Cartloop – câștigătorul Startup Spotlight Grand Finale – s-a încheiat în ultima zi a anului 2020, fiind adresată membrilor din categoria ELITE.

Seedblink a început 2021 cu un succes notabil. Plant an App a încheiat cu succes cea mai mare campanie de finanțare din istoria SeedBlink: 720.000 de euro atinși în doar trei ore de la listarea publică! În această campanie a fost prima dată când s-a folosesit un instrument de tip SAFE într-o finanțare SeedBlink, instrument de tip convertible note, specific startup-urilor din Silicon Valley, dezvoltat de Y Combinator.

Pentru cei care au intrat în 2021 cu apetit crescut pentru investiții, pe Seedblink există în prezent două campanii în derulare:

 • Proiectul VoxiKids a reuşit deja să atragă 70% din investiţia necesară – 205.000 EUR din runda totală de 290.000 EUR. Clinica digitală pentru logopedie a fost testată deja cu peste 27 de cabinete, iar în curând va fi lansată oficial, start-up-ul având ca ţintă venituri de circa 600.000 euro la finalul lui 2021.
 • Comarket a strâns deja 105.000 EUR din 240.000 EUR target. Startup-ul contribuie hotărâtor la optimizarea financiară pe zona de materii prime, fiind un instrument vital pentru toți antreprenorii din Sectorul Ospitalității care caută permanent să-și optimizeze costurile și astfel să-și dezvolte business-ul.

Următoarele listări anunțate pe Seedblink în ianuarie

 • Oveit – Oveit este o companie globală axată pe tehnologia experiențelor live, atât virtuale, cât și în persoană. Oveit este prima companie care lansează conceptul Live Stream Shopping pe piața din România, care îmbină conceptul de sesiuni video live, cu experiența de shopping offline.
 • Benefito Mobile – un serviciu de telefonie mobilă care, în premieră pentru România, oferă utilizatorilor posibilitatea de a acumula credit pe cartela SIM prepaid Benefito pentru cumpărăturile de la retaileri online și offline din domenii precum farma, fashion, alimentar.

Pentru a putea investi, persoanele interesate trebuie să își creeze un cont pe Seedblink. Înregistrarea ca investitor durează doar minut, este gratuită și nu vine cu nicio obligație de a investi. Totodată, se pot implica atât investitori cu experiență din România, din rețeaua Seedblink, cât și persoane fizice, cu un tichet minim de investiție de 2.500 de euro. Alătură-te comunității de investitori Seedblink și află cum te poți implica aici!

 

SeedBlink este cea mai mare platformă regională de equity crowdfunding, care susține investitorii și democratizează investițiile prin “matching-ul” acestora cu startup-uri inovative. Angajamentul și misiunea SeedBlink sunt de a pune umărul la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, permițând startup-urilor în căutare de finanțare accesul pe platformă și în primul rând facilitând alegerea de către investitori a startup-urilor preferate. Chiar și așa însă, fondurile sunt supuse riscului de a le pierde. Investițiile în startup-uri sunt considerate în toată lumea ca fiind afaceri riscante iar investitorii trebuie să aloce acestui demers doar sumele pe care își permit să le piardă. Unele dintre căile de diminuare a riscurilor sunt diversificarea investițiilor și alegerea cu predilecție a domeniilor în care investitorii au experiență și/ sau în companii în ale căror produse ei cred cu tărie.