Proiectul Sakura City Hospital – spitalul de un milion de metri pătrați din Istanbul și în același timp cel mai mare spital pe izolatori seismici din lume – va fi prezentat pe 30 mai de arh. Kerem Yazgan, Yazgan Design Architecture – Turcia și ing. Serdar Binzet, engineering group president Rönesans Holding în cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor.

Spitalul este cea mai mare clădire izolată la bază din lume și dispune de peste 2.000 de izolatori seismici, precum și de un milion de metri pătrație suprafață de construcție. Acesta a fost proiectat de biroul Perkins and Will din Washington D.C., în colaborare cu firma turcă Yazgan Design Architecture, pentru a îndeplini obiectivul de performanță seismică ASCE 41 „Immediate Occupancy” în cazul unui cutremur rar. Spitalul are 2.682 de paturi, dintre care aproximativ 400 de paturi de terapie intensivă. Există trei turnuri de spital, șase clinici, cinci clădiri de facilități auxiliare, 90 de săli de operație și 4.300 de cadre medicale. Spitalul are capacitatea de a trata 32.700 de pacienți pe zi.

Tot în cadrul în cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor de pe 30 mai, de la București, Architecturestudio va prezenta proiectul finalist în competiția pentru proiectarea L’Hôpital Universitaire Grand Paris Nord à Saint-Ouen – Spital cu 989 de paturi, inclusiv 156 de paturi de terapie intensivă (potențial de 1.437 de paturi cu extinderi). Suprafața este de 140 544 mp.

Architecturestudio este un birou internațional de arhitectură, planificare urbană și design interior fondat în 1973. Cu birouri în Paris, Shanghai și Zug, AS reunește 13 parteneri și o echipă multidisciplinară de 150 de persoane de 25 de naționalități diferite. Angajamentul Architecturestudio pentru promovarea arhitecturii se reflectă într-un corp de lucrări colective care a câștigat numeroase distincții de-a lungul a mai mult de 40 de ani pe 5 continente.

Conferința inițiată de SHARE Architects va reuni pe 30 mai specialiști din domeniul proiectării de infrastructură medicală atât din România, cât și din Franța, Turcia, Italia și Cipru. În cadrul evenimentului, care se va desfășura la Radisson Blu Hotel București, se vor prezenta experiențe și exemple de bune practici în arhitectură și proiectare și se va discuta aplicat pe proiecte de anvergură din țară, dar și din Europa.

Conferința este parte a seriei SHARE Talks – Experts’meetings, inițiată de SHARE Architects în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Înregistrările la eveniment se pot face aici: https://membership.share-architects.com/Events