Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, a lansat recent noua sa carte, „Planul pentru România – Șapte revoluții intelectuale pentru o țară în care vrem să rămânem”, apărută la Editura Litera, în care propune soluții la problemele de care ne-am săturat cu toții, idei și gânduri mai noi sau mai vechi, din toate experiențele sale în SUA și România.

„La 30 de ani de la Revoluția Română, avem nevoie de șapte revoluții intelectuale și de un Plan pentru România. Cele mai importante schimbări în societate și momentele de cotitură în istoria unui neam au la bază o revoluție, sub o formă sau alta. Nu trăim vremurile în care eroii noștri mureau străpunși de săbii sau de gloanțe. Dar suntem datori să facem șapte revoluții dacă vrem să facem o țară în care vrem să rămânem”, spune Sebastian Burduja.

“Peste aceste șapte revoluții, pe care trebuie să le ducem până la capăt, putem pune temelia unui nou Plan pentru România.  În fapt, o nouă paradigmă de creștere, bazată pe patru piloni esențiali: România inovatoare, România conectată, România verde și România sigură. Fiecare pilon include mai multe direcții strategice de acțiune, modele de bune practici și soluții concrete pentru România, totul pe baza unui set de fundamente teoretice privitoare la rețeta creșterii economice”, mai punctează Burduja în cartea sa.

Cartea poate fi comandată pe site-ul Editurii Litera