‘Grădina cu Remedii’, sectorul de plante medicinale şi utile din cadrul Grădinii Botanice ‘Dimitrie Brândză’ din Bucureşti, a fost reamenajat complet, în cadrul unei iniţiative de responsabilitate socială corporativă a Secom, companie românească specializată în importul, distribuţia şi comercializarea de produse naturale pentru sănătate şi frumuseţe, a anunţat compania.

Proiectul a vizat amenajarea unei suprafeţe de 1.800 mp, semnalizarea zonei şi a plantelor şi s-a desfăşurat în două etape. ‘Grădina cu Remedii’ este rezultatul unui parteneriat pe termen lung încheiat între Grădina Botanică ‘Dimitrie Brândză’ şi Secom şi îşi propune să crească gradul de informare cu privire la beneficiile plantelor pentru sănătate şi să redea totodată publicului un spaţiu în care se poate familiariza cu sute de plante medicinale.

Proiectul a început în 2016, când au fost realizate lucrări pe 60% din suprafaţa sectorului şi a fost reluat în primăvara anului 2017, atunci când s-au efectuat lucrări de curăţare, toaletare şi întreţinere a întregii suprafeţe. Ulterior a fost aplicată o folie anti-buruieni, peste care s-a aplicat scoarţă decorativă şi piatră ornamentală. În această etapă s-au aplicat tratamente de fertilizare a solului şi tratamente fito-sanitare pentru labirintul verde din Buxus sempervirens. Pentru facilitarea întreţinerii zonei, Secom a donat Grădinii Botanice ‘Dimitrie Brândză’ unelte, îngrăşământ şi echipamente pentru irigaţie.

În cadrul proiectului au fost aduse câteva specii noi de plante şi au fost etichetate. Astfel, vizitatorii pot afla denumirile plantelor, originea şi beneficiile pentru sănătate. Cele peste 300 de specii de plante sunt segmentate în funcţie de acţiunea terapeutică, în 26 de sectoare. Astfel, bucureştenii pot vedea care sunt plantele care susţin sistemul imunitar, cardiovascular sau care au tradiţie în realizarea cosmeticelor naturale.

‘O grădină se creşte şi îngrijeşte. Suntem pentru al doilea an alături de Grădina Botanică Bucureşti şi încercăm să ne respectăm angajamentul pe care ni l-am luat anul trecut, atunci când am lansat proiectul ‘Grădina cu Remedii’. Într-o lume grăbită, în care stresul este la cote maxime, credem că avem şi mai mare nevoie să ne întoarcem spre natură şi spre resursele pe care ni le oferă aceasta. În Grădina Botanică Bucureşti, Secom readuce în atenţia publicului larg o astfel de zonă’, a declarat Lucia Costea, managing partner Secom.

Sectorul de plante medicinale şi utile a fost amenajat în perioada 1886-1907, odată cu amenajarea Grădinii Botanice în Şoseaua Cotroceni. Zona se distinge prin forma unică dată de labirintul verde, design-ul inedit realizat printr-un gard viu din Buxus sempervirens şi speciile de plante medicinale din flora spontană.

‘De-a lungul celor aproximativ 130 de ani de existenţă, sectorul de plante medicinale şi utile nu şi-a modificat structura. Poate doar tipurile şi numărul de specii găzduite. Cu siguranţă a avut perioade mai bune şi perioade mai puţin bune. Am primit cu bucurie propunerea Secom de revitalizare a sectorului, iar după cei doi ani de colaborare putem spune că nu am greşit deloc pentru că astăzi ‘Grădina cu Remedii’ are o altă înfăţişare, ‘ a declarat prof. univ. dr. Paulina Atanasiu, directorul Grădinii Botanice ‘Dimitrie Brândză” Bucureşti.

‘Grădina cu Remedii’ este amplasată în proximitatea serelor şi poate fi vizitată zilnic între orele 8.00 – 20.00 (perioada (16 martie – 15 octombrie) şi între orele 9.00-17.00 (16 octombrie – 15 martie).

Secom este compania românească lider de autoritate în soluţii de medicină integrativă pentru un stil de viaţă sănătos. Secom a făcut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piaţa românească ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante şi ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, sau L-ornitina. Compania este importatorul exclusiv în România al brand-urilor Andalou Naturals, Solaray, KAL, ChildLife Essentials, Jarrow Formulas, Nature’s Way, Boerike&Tafel, China-Japan Feida Union, Essiac Mushroom Winsdom, Life-Flo, producători de top din SUA, recunoscuţi datorită formulelor inovatoare.

În prezent, portofoliul Secom acoperă toată gama de afecţiuni, cuprinzând peste 250 de suplimente alimentare naturale şi aproximativ 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piaţa din România. Produsele Secom sunt disponibile în peste 8.000 de farmacii şi magazine cu profil naturist la nivel naţional, precum şi în cele 12 magazine Secom din Bucureşti, Braşov, Bacău, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Sibiu şi Timişoara.AGERPRES