Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, susţine că performanţa se face numai cu oameni bine pregătiţi, puşi să muncească în condiţii propice, fără temeri, la locurile potrivite. De asemenea, intervievatul este de părere că în instituţia în care este acum angrenat nu este şi nu trebuie să fie loc de politică.

“Ministerul Finanțelor Publice are foarte mulți profesioniști, oameni implicați, care își fac meseria cu pasiune. Și – mare lucru – chiar știu meserie! A fost cel mai bun lucru pe care l-am găsit aici, încă din primele zile. Am ocazia în fiecare zi să lucrez cu acești oameni, să învăț de la ei și să răspundem împreună la provocări, mai ales în această perioadă. În general, am găsit aici oameni deschiși, care nu îl iau pe „nu se poate” în brațe, ci fac tot ceea ce le stă în putință pentru a găsi soluții.

Nu mi-a plăcut însă atmosfera de spaimă permanentă, care a fost instaurată în timpul guvernărilor anterioare, din motive pe care prefer să nu le discut acum. Așa că am ținut neapărat să schimb abordarea și atitudinea într-una de cooperare continuă, dialog, deschidere și spirit de echipă. La finalul zilei suntem o echipă și tragem în aceeași direcție, într-o perioadă cu presiuni uriașe, multe necunoscute și probleme fără precedent, care cer soluții rapide și deștepte”.

 

Citiți interviul integral pe piatafinanciara.ro